Lagardère Travel Retail deschide primele sale magazine Duty Paid în România în cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București

Prin noile contracte de închiriere se estimează o triplare a veniturilor Companiei Naționale Aeroporturi București

29 februarie 2024

Lagardère Travel Retail, lider global în domeniul comerțului dedicat călătorilor (travel retail) deschide pe 1 martie primele sale magazine Duty Paid din România, în urma câștigării licitației publice organizate anul trecut de către Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), în cadrul unui proces transparent desfășurat prin Bursa Română de Mărfuri.

Această licitație a avut ca obiect închirierea unei suprafețe de circa 2000 de metri pătrați din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București, cu destinația de Duty Paid, presă și alte tipuri de accesorii sau suveniruri de călătorie, pentru o perioadă de 10 ani. Ca rezultat al acestei proceduri, care a luat în considerare atât oferta financiară, cât și cea calitativă, veniturile CNAB rezultate din închirierea acestor spații comerciale ar urma să crească de cel puțin trei ori.

Din dorința de a limita impactul asupra confortului călătorilor, Lagardère Travel Retail va deschide magazinele etapizat, urmând ca până în luna noiembrie să fie finalizate lucrările de renovare și modernizare a tuturor spațiilor, conform standardelor internaționale și identității brandurilor Grupului Lagardere Travel Retail.

În demersurile sale de deschidere, grupul va avea personal specializat cu experiență anterioară în activitatea de duty-paid.

Cu aceasta ocazie, Lagardere Travel Retail își extinde portofoliul de activități din România și pe segmentul Duty Paid prin intermediul Aelia, brandul său de succes recunoscut la nivel global care numără circa 150 de magazine în întreaga lume. Conceptul Aelia pune accentul pe crearea unei experiențe imersive de shopping pentru călători, bazate pe personalizarea și adaptarea ofertei la nevoile consumatorului local.

Mixul de concepte propus de Lagardere Travel Retail va fi completat de conceptele RELAY, cel mai puternic brand global de produse pentru călători, respectiv Discover – concept store pentru suveniruri, inspirat din identitatea locală și un nou concept, creat special pentru Aeroportul Otopeni, care va fi prezentat în premieră la deschidere.

“Suntem onorați de alegerea CNAB și ne bucurăm pentru oportunitatea de a aduce pentru prima dată în România brandul Aelia, al cărui element disctinctiv este conceptul de Sense of Place ce pune accent pe identitatea și oferta locală. Vom promova un ecosistem de antreprenori și brand-uri românești alături de cele mai dorite mărci internaționale. Suntem convinși că prezența noastră pe aeroportul Otopeni va susține prin tot ceea ce facem demersurile statului român de modernizare a serviciilor pentru călători, inclusiv în contextul aderării României la spațiul Schengen.” a declarat Marius Văcălău, CEO Lagardère Travel Retail România.

Grupul Lagardère Travel Retail acționează în baza unor valori împărtășite de fiecare companie din grup, parteneri și furnizori, având la bază principii solide, care respectă integritatea, transparența și legitimitatea tuturor actorilor implicați fiind în permanent dialog cu aceștia pentru a răspunde rapid atât nevoilor călătorilor și consumatorilor, cât și ale companiilor și autorităților partenere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*