TikTok introduce funcția Search Ads Toggle

București, 11 octombrie 2023 – TikTok anunță lansarea Search Ads Toggle, o nouă funcție din TikTok Ads Manager prin care brandurile pot să își afișeze reclamele în rezultatele căutării pe platformă. Cu ajutorul funcției, advertiserii își pot afișa anunțurile deja existente în feed și în rezultatele organice care răspund curiozităților utilizatorilor. Astfel, brandurile își pot crește vizibilitatea campaniilor în rândul utilizatorilor care caută informații din sfera domeniului lor, pot extinde interacțiunea cu o comunitate relevantă și își pot crește vânzările.

TikTok se dezvoltă ca platformă de căutare, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă pentru branduri să se conecteze cu noi clienți. Potrivit unui studiu, 58% dintre utilizatorii TikTok descoperă mărci și produse noi pe platformă, de 1,5 ori mai mult decât pe alte platforme1.

Atunci când este activată funcția Search Ads Toggle, anunțurile sunt generate automat folosind conținutul publicitar existent și sunt afișate în funcție de curiozitățile utilizatorilor, alături de rezultatele căutării organice. Anunțurile sunt marcate cu eticheta „Reclamă” și apar în diferite poziții pe pagina de căutare în funcție de relevanță, intenția utilizatorului (pe baza căutării) și experiența generală a platformei în urma interacțiunii cu alți utilizatori.

Cum susține noua funcție utilizatorii TikTok

Search Ads Toggle reprezintă o oportunitate unică pentru a oferi utilizatorilor informații și experiențe complexe și relevante pentru ei. Aceștia pot căuta pe TikTok conținut nou sau vechi, dar și cele mai recente și populare articole sau idei. Astfel, Search Ads Toggle le oferă advertiserilor un nou mod de a însoți utilizatorii în această călătorie.

În plus, Search Ads Toggle îmbunătățește rezultatele. Conform unui studiu TikTok, 70% dintre categoriile de reclame care au funcția Search Ads Toggle activată au o performanță mai bună (comparativ cu reclamele care nu au funcția activată), ca urmare a conversiilor mai eficiente care provin din anunțurile afișate în rezultatele căutărilor2.

Funcția Search Ads Toggle este activată automat atunci când o campanie este setată în feed. Prin păstrarea funcției activate, reclamele care apar în rezultatele căutării vor fi create automat cu ajutorul conținutului publicitar existent în aplicație și setările de audiență. În plus, vor fi afișate în funcție de întrebările utilizatorilor alături de rezultatele organice.

Advertiserii pot activa funcția Search Ads Toggle înainte sau în timpul campaniei. De asemenea, pot alege să dezactiveze funcția la momentul creării campaniei, însă activarea acesteia pe durata campaniei nu va permite reactivarea fazei de învățare.

TikTok este încântat să continue îmbunătățirea experienței de căutare pe platformă și să ofere mai multe oportunități pentru branduri de a se conecta și a interacționa cu comunitatea prin instrumentul de căutare. Cu ajutorul Search Ads Toggle, brandurile pot fi prezente prin conținut relevant pentru afacerea, produsele sau serviciile lor, oferind utilizatorilor o experiență publicitară mai personalizată.

  1. Studiul TikTok Marketing Science Global Retail Path to Purchase din 2021 coordonat de Material.
  2. TikTok Internal Data [NA, US] [iulie, 2023]

Despre TikTok:

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*