Deutsche Telekom considera nefondate temerile Comisiei Europene legate de Huawei

Boulogne-Billancourt, France - June 6, 2020: French headquarters of Huawei Technologies, chinese multinational company which designs, develops, and sells telecommunications equipment and smartphones. Blurred foliage in the foreground
Boulogne-Billancourt, France – June 6, 2020: French headquarters of Huawei Technologies, chinese multinational company which designs, develops, and sells telecommunications equipment and smartphones. Blurred foliage in the foreground

CEO-ul Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, și-a exprimat dezacordul față de poziția Comisiei Europene, care consideră justificate restricțiile pe care unele țări din UE vor să le impună asupra furnizorilor chinezi precum Huawei în rețelele 5G.

Höttges s-a pronunțat, recent, pe baza acestui subiect, într-o conferință organizată de Federația Industriilor Germane. Deutsche Telekom are o rețea 5G care acoperă aproximativ 95% din populația țării germane, în care mai mult de jumătate din echipamentele sale sunt de la Huawei. Potrivit Light Reading, acesta este un lucru pe care CEO-ul celei mai mari companii de telecomunicații din Germania nu vrea să-l schimbe. Höttges afirmă că, „potrivit legislației germane, antenele nu sunt percepute ca elemente critice”. Höttges a menționat că Deutsche Telekom nu cumpără instrumente de agregare de la Huawei și a înlocuit deja componentele de bază în toate terminalele sale. De asemenea, compania folosește software din SUA pentru a gestiona aceste terminale. Prin urmare, nu mai există spațiu pentru altă companie să urmărească sau să pirateze datele.

Höttges avertizează, în cadrul aceleași conferințe: „Cred doar că interzicerea unei antene ar avea consecințe pentru alte industrii care stau aici, poate în cameră, care încearcă să-și vândă produsele în China.”

De altfel, CEO-ul Deutsche Telekom a păstrat, întotdeauna, o poziție transparentă atunci când vine vorba despre operațiunile companiei. Acesta afirma, acum o lună că există un raport către autoritățile de securitate despre ce tip de echipament chinezesc se folosește în companie și în ce parte a infrastructurii. Acesta mai explică că nu au existat pretenții din partea autorităților de securitate față de piesele pe care Deutsche Telekom le folosește.

Acestei luări de poziție i se alătură purtătorul de cuvânt al operatorului german, Stephan Broszio. Acesta argumentează că: „Accesul la distanță pentru producători nu este posibil”. El afirmă că „Nu va fi instalată nicio actualizare în sistemele live care nu au fost anterior testate pe larg pentru funcționalitatea și securitatea sistemului de testare. Sistemele de gestionare a rețelei sunt complet separate de Internet și rețelele de comunicații de birou ale Deutsche Telekom în propria lor rețea de înaltă securitate. Accesul la această rețea este disponibil doar pentru câțiva angajați special verificați, iar accesul la distanță pentru producători nu este posibil

Alte surse de la operatorii de telecomunicații din Germania, consultați de publicația , ‘Golem‘ afirmă că nu au avut niciodată „cea mai mică problemă de securitate cu echipamentele Huawei” sau cu software-ul de management al rețelei.

În ultimii 30 de ani, Huawei a furnizat servicii pentru peste 3 miliarde de persoane din întreaga lume, contribuind, astfel, la facilitarea operațiunilor a peste 1500 de rețele ale operatorilor în mai mult de 170 de țări și regiuni. În ceea ce privește tehnologia 5G, Huawei este lider mondial în dezvoltarea și implementarea acesteia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*