Viitorul stralucit al panourilor fotovoltaice si al energiei solare

Traim in era automatizarii si a inteligentei artificiale. Avem nevoie de smartphone-uri cu o baterie cat mai durabila, calculatoare cu o putere de calcul mai mare. Pe scurt, avem nevoie de tot mai multa energie. Iar cand vine vorba de energie, din ce in ce mai des apelam la cea mai durabila alternativa de energie: energia solara. Iar pentru a putea beneficia de energie electrica generata cu ajutorul energiei solare, din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi instaleze sisteme de panouri fotovoltaice pe acoperisul propriilor case.

Provocarile energiei solare

In ultimii ani cele mai frecvente aplicatii de energie solara sunt destinate alimentarii caselor cu energie electrica din surse regenerabile. Cu toate acestea, nu toate tarile beneficiaza de suficient de multa lumina solara incat sa merite o astfel de investitie, iar in aceste zone este impiedicata folosirea energie solare. Romania este in schimb printre tarile pozitionate foarte convenabil in ceea ce priveste lumina solara care ajunge pe suprafata pamantului zi de zi. Astfel ca, investitia este una recomandata si cu siguranta profitabila la noi in tara.

In afara de aceasta, una dintre provocarile majore este stocarea energiei solare. Mai ales avand in vedere ca actualele sisteme de stocare solare sunt destul de costisitoare. Insa in momentul in care alegi sa achizitionezi un astfel de sistem te gandesti inevitabil la aceste costuri, si le iei in calcul daca doresti un sistem 100% functional, care sa iti alimenteze casa cu energie electrica chiar si in zilele innorate sau pe timpul noptii.

Viitorul energiei solare

Intr-un fel sau altul, cu totii ne indreptam spre surse de energie regenerabila. Exista doar doua tehnologii solare recunoscute pe scara larga – celule fotovoltaice si energie solara concentrata.

Pentru a spori adoptarea celulelor solare, este necesar un design care sa poata capta mai multa lumina si sa transforme energia luminii in energie electrica, mentinand in acelasi timp costul de productie. Consumatorii, precum si producatorii, au mai multe sanse sa adopte energie solara daca productia de energie este egala cu a altor surse neregenerabile.

Sunt deja pe piata sisteme care pot urmari soarele pe parcursul zilei pot fi instalate pentru a genera mai multa energie solara. Daca panoul solar este indreptat continuu spre soare, acesta va fi lovit de mai multi fotoni decat daca a fost directionat spre soare doar in cursul amiezii. Cu toate acestea, cercetarile privind aceasta directie sunt in desfasurare.

In urmatorii ani, celulele solare pe baza de siliciu sunt cel mai probabil sa atraga atentia si sa continue sa devina mai accesibile daca sunt instalate in numar mare.

Alege si tu sa instalezi astfel de sisteme de panouri fotovoltaice pe acoperisul casei tale si beneficiaza de energia electrica generata din surse regenerabile si inepuizabile. Profita de beneficiile acestor panouri si contribuie in mod direct la protectia mediului inconjurator.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*