Rezultate financiare Lenovo Q1 FY1819

Grupul Lenovo a anunțat astăzi rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru al anului fiscal, încheiat la 30 iunie 2018. Pentru al doilea trimestru consecutiv, Lenovo a înregistrat o creștere anuală a veniturilor de două cifre. Venitul grupului a crescut cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 11,91 miliarde de dolari. Compania a raportat un profit înainte de impozitare de 113 milioane de dolari, o creștere de 182 milioane de dolari comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, evoluție care se datorează îmbunătățirii profitabilității pe toate segmentele de business.

„Ca urmare a strategiei de business pe trei piloni, toate segmentele de business au raportat îmbunătățiri semnificative, atât în ceea ce privește veniturile cât și profitabilitatea. Lenovo a intrat într-o fază de accelerare, grăbind transformarea strategiei de business și îmbunătățind ritmul de creștere a performanței businessului”, a declarat Yang Yuanqing, Chairman și CEO Lenovo.

Cu rezultatele din primul trimestru fiscal, Lenovo intră într-o nouă etapă de creștere, datorită progresului semnificativ înregistrat de procesul de transformare și se concentrează pe strategia de „transformare inteligentă”. Pașii fermi realizați de Lenovo pentru consolidarea principalelor linii de business într-o structură integrată, precum și focusul pe generarea de venituri dinamice, dau rezultate semnificative rapid.

Divizia Intelligent Devices Group, creată trimestrul trecut prin integrarea diviziilor Personal Computer and Smart Devices Group și Mobile Business Group, este susținută de sinergia platformelor și resurselor comune și a înregistrat o creștere solidă a veniturilor, de 14% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la o valoare de 9,95 miliarde de dolari.

De asemenea, divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat venituri de 1,6 miliarde de dolari, cu 67,8% peste valoarea din aceeași perioadă a anului trecut, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv în care raportează creșteri de două cifre ale veniturilor.

Mai multe detalii despre rezultatele financiare înregistrate de Lenovo puteți găsi la acest link.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*