Echipamentele ATEN Secure KVM – Concepute pentru domenii cu nevoi de securitate avansata

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a creat seria de switch-uri Secure KVM, proiectate indeosebi pentru institutii si agentii guvernamentale, dar si pentru companiile care necesita solutii de securitate avansate.

Securitatea cibernetica este un subiect tot mai dezbatut in ultima perioada, iar asta nu ar trebui sa ne surprinda, in conditiile in care studiile arata ca, pana in anul 2025, pierderile cauzate de atacurile cibernetice s-ar putea ridica la 10,5 miliarde USD, devenind astfel cea mai profitabila activitate ilegala din istorie. In plus, s-a observat o intensificare a atacurilor impotriva elementelor de infrastructura, retelelor energetice si a lanturilor de aprovizionare, ceea ce face ca impactul sa fie resimtit mai puternic de populatia din diferite locuri ale planetei. Cele mai expuse in fata unor astfel de atacuri sunt institutiile guvernamentale, dar si o serie de companii, care nu si-au adaptat inca tehnica si protocoalele de securitate la provocarile si amenintarile actuale. Secretul unei securitati eficiente este acela de a fi proactiv si nu reactiv, ceea ce inseamna ca tehnologia utilizata trebuie sa fie intotdeauna actualizata.

ATEN_Cyber73 (1)

Pentru o securitate optima, ATEN recomanda implementarea de protectie fizica si digitala si, de aceea, a creat switch-urile Secure KVM, care pot face fata tuturor amenintarilor noi. Cu elemente de securitate hardware si software sporite, acestea au capabilitatea de a proteja mai multe statii de lucru atat din domenii cheie, precum aparare, servicii de informatii sau agentii guvernamentale, cat si din cadrul companiilor care pun pret pe protectia datelor. Ele introduc un element fizic de securitate, fiind asadar o alegere excelenta si pentru zona medicala sau pentru sectorul financiar, facilitand practic separarea retelelor si, odata cu aceasta, a datelor confidentiale de celelalte, fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa isi schimbe locatia sau consola de pe care opereaza. De aceea, switch-urile Secure KVM reprezinta ultima si poate cea mai eficienta linie de aparare impotriva atacurilor.

ATEN_Cyber32 (1)

Switch-urile ATEN Secure KVM sunt certificate inca din anul 2015 PSS PP v3.0 (Protection Profile for Peripheral Sharing Switch) – standard creat de National Information Assurance Partnership (NIAP), reprezentanta americana dintre cele 31 de natiuni membre ale Common Criteria Recognition Arrangement (CCRA). Dupa introducerea de catre NIAP a PSD PP v4.0 (Protection Profile for Peripheral Sharing Device) in anul 2020, ATEN si-a extins oferta de switch-uri Secure KVM, prin adaugarea de modele care respecta acest nou standard, cu cele mai noi cerinte si recomandari din domeniul securitatii cibernetice. Acestea sunt adecvate pentru companii care lucreaza cu date confidentiale, informatii secrete si continut proprietar, dar si pentru organizatii care trebuie sa implementeze in retele diferite mai multe niveluri de securitate, precum institutiile guvernamentale, armata, furnizorii de servicii medicale, bancile sau institutiile financiare.

ATEN_Cyber43 (1)

Prin comparatie cu PSS PP v3.0, standardul PSD PP v4.0 introduce suport pentru noi interfete si protocoale video, in timp ce filtrarea audio a devenit mai stricta. Astfel, este posibila redarea la rezolutie 4K cu pana la 60Hz in loc de 30Hz. De asemenea, filtrarea dispozitivelor USB poate fi configurata, iar conectarea unor dispozitive USB neautorizate este semnalizata prin indicatoare LED.

Switch-urile ATEN Secure KVM indeplinesc toate cerintele moderne de securitate, fiind proiectate pentru a izola datele confidentiale de restul continutului, simultan cu adoptarea unui design intuitiv, usor de folosit, care garanteaza integrarea rapida in sistem. Printre elementele de securitate incorporate de aceste echipamente se numara detectia la intruziune – care duce la blocarea dispozitivului de indata ce s-a incercat sabotarea sa la nivel fizic, marcajele fizice care pun in evidenta o tentativa de sabotaj fizic, firmware care nu poate fi reprogramat, restrictionarea conectarii de elemente periferice neautorizate, Secure Port Switching, constructie solida, metalica, filtrare a sunetului si indicatoare LED. Totodata, se garanteaza izolarea canalelor si fluxul de date unidirectional, ceea ce inseamna ca nu pot fi transferate date intre computere si nici intre console. Informatiile despre utilizatori sunt, la randul lor, protejate, caci datele legate de mouse si tastatura sunt sterse in mod automat la incetarea transmisiei si eliminate complet la schimbarea portului. Acceptarea sau respingerea diverselor dispozitive USB este realizata prin filtrare CaC a porturilor si, in plus, este posibila configurarea pentru respingerea anumitor dispozitive USB. Mai mult decat atat, sunt implementate functii care permit auditarea jurnalelor de activitate KVM. In tot acest timp, calitatea este mentinuta la cel mai ridicat nivel, cu suport pentru rezolutii de pana la 3840×2160 @60Hz, redare pe doua monitoare separate si tehnologie ATEN Video DynaSync, pentru inlaturarea problemelor de afisare la pornire.

In centrul unui studiu de caz care demonstreaza eficienta switch-urilor ATEN Secure KVM se afla o cladire de birouri de mari dimensiuni detinuta de stat, care gazduieste mai multe institutii si ai carei administratori si-au propus implementarea unor masuri robuste de securitate cibernetica, simultan cu introducerea posibilitatii de a accesa sisteme cu niveluri diferite de confidentialitate, folosind configuratii single sau dual-monitor. Iar o cerinta esentiala este aceea de protectie impotriva atacurilor cibernetice, prin implementarea de echipamente care nu prezinta vulnerabilitati. Prin urmare, este evidenta necesitatea unor solutii capabile sa asigure separarea retelelor si care sa respecte cele mai noi standarde in materie de securitate. Echipamentele ATEN Secure KVM se muleaza perfect peste toate aceste cerinte, oferind securitate la standarde militare si mai multe niveluri de protectie, atat fizica, cat si digitala. Gama ATEN contine modele DisplayPort, HDMI si DVI, cu 2, 4 sau 8 porturi, atat PSD PP v4.0, cat si PSS PP v3.0.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*