Cum sa iti amenajezi terasa cand stai la bloc

Indiferent de sezonul in care ne aflam si indiferent daca stam sau nu acasa, cu totii avem nevoie de un colt verde acasa. Stim ca viata la bloc poate sa fie de multe ori o viata intre pereti, fara pic de verdeata si fara un loc special pentru relaxare.

Daca ai o mica gradina sau terasa la bloc, iti aratam cum poti sa iti amenajezi acest colt, cu cele mai interesante piese de mobilier. Daca ai o terasa care dispune de un spatiu mai mare, atunci esti un norocos. Poti sa iti faci chiar un plan care sa contina o mica canapea, o mica biblioteca, o masuta de cafea si multe, multe flori.

Daca ai la indemana doar un balcon mic, trebuie sa iti alegi cu mai multa atentie piese de mobilier si toate accesoriile. Ideea decorarii terasei sau a balconului este sa ai un spatiu care sa iti permita sa iesi la aer curat, intr-un spatiu in care te simti bine si pe care l-ai amenajat cu mult drag.

Daca vrei sa iti amenajezi si decorzi acest spatiu, ia o foaie si noteaza toate lucrurile pe care ti le doresti, iar apoi, scrie in dreptul fiecaruia unde le gasesti. Gandeste-te la culoarea care te face sa te simti cel mai bine. Apoi la culoarea becurilor, daca vrei lumina calda sau rece sau chiar becuri colorate. Ia in calcul covorase daca iti doresti asa ceva, dar si fotolii sau o canapea. Fa si lista cu florile pe care ti le doresti si cumpara ghivece in functie de culorile celorlalte lucruri.

Incepe prin a face curat cat mai detaliat posibil, iar apoi, daca alegi sa vopsesti peretii terasei sau ai balconului, incepe zugravitul. Dupa ce ai terminat aceasta etapa, poti sa montezi becurile si suporturile pentru iluminat. Cupara o ghirlanda cu becuri pentru a face serile petrecute aici mult mai interesante.

Daca ai nevoie de fotolii sau o canapea, poti alege un scaun suspendat care este perfect atunci cand vrei sa te relaxezi, sa citesti cartea favorita, sa iti savurezi cafeaua sau poate sa atipesti putin la soare.

Daca iti doresti o canapea si iti place sa pui umarul la treaba, alege cateva bucati de paleti si creeaza cadrul canapelei. Apoi achizitioneaza cateva perne si paturi si voila: canapeaua ta e gata.

Pune si o masuta incadrata de fotoliu si canapea, astfel incat canile de cafea, ceai sau pahare cu apa sau suc sa aiba locul lor. Daca vorbim de accesorii, poti achiztiona si o umbrela pentru zilele foarte insorite in care iti doresti sa te bucuri de putina umbra dupa o zi plina la birou.

Tot pentru zilele fierbinti, poti pune pe terasa sau balcon si un ventilator care va improspata aerul in zilele toride, in care tot ce iti doresti este sa te relaxezi cu o limonada in bataia vantului.

Asadar, fa lista cu cele necesare pentru amenajare si incepe sa lucrezi pentru ca avea o gradina sau terasa la bloc, de care sa te bucuri in fiecare zi indiferent de anotimp. Bucura-te de casa ta in fiecare zi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*