Criptomonedele anunță schimbări în modul în care vom folosi internetul în viitor?

Deși este comparat adesea cu Bitcoin, tehnologia care stă la baza Ethereum depășește cu mult alte valute digitale.

Ethereum este în primul rând o platformă software deschisă, bazată pe tehnologia blocurilor, care permite dezvoltatorilor să creeze și să implementeze aplicații descentralizate.

La fel ca și rețeaua Bitcoin, Ethereum este tot o rețea publică de blocuri distribuite.

Diferențe tehnice evidente există între cele două principalele platforme, acestea referindu-se în special la scop și la capacitate.

 

Ethereum se concentrează pe rularea codului de programare al oricărei aplicații descentralizate, în timp ce Bitcoin este folosită pentru a urmări proprietatea monedelor digitale cu același nume.

În blocul ethereum în loc de minerit pentru bitcoini minerii lucrează pentru a câștiga jetoane digitale (etheri) care alimentează rețeaua. Etherii sunt folosiți de dezvoltatorii de aplicații pentru a plăti taxe și servicii de tranzacționare în rețea.

După cum spunea unul dintre co-fondatorii Ethereum, marea diferență dintre bitcoin și block este asemănătoare cu aceea dintre e-mail, ca utilizare particulară a internetului și internetul în sine. E-mail-ul a ajutat la popularizarea internetului, dar nu se rezumă nicidecum la aceasta.

Când vorbim de Ethereum obligatoriu ajungem la contractele inteligente care se folosesc pentru a descrie codul de rulare. Prin ele se facilitează schimbul de bani, proprietate, acțiuni sau orice altceva de interes.

Când rulează pe bloc, un contract inteligent devine un soi de program de calculator care funcționează automat și care se execută automat dacă sunt îndeplinite anumite condiții prestabilite.

Contractele smart rulează pe bloc exact așa cum au fost programate, fără a exista posibilități de modificare fraudă sau interferențe ale unor terți.

Dacă ne referim concret la schimburile de etheri (ETH), ei se tranzacționează pe platforme specializate și la noi în țară.

Una dintre acestea este BitWin, unde aceia interesați se pot bucura de asistență de specialitate continua 24 din 24 de ore, 7 zile din 7, în tot cursul anului, li se oferă tranzacții efectuate în condiții de siguranță maximă și un nivel al comisioanelor convenabil.

Dacă vor să învestească în criptomonede pot să aleagă atât etherii (ETH), cât și bitcoinii (BTC), precum și alte monede, deoarece au această facilitate pe platforma menționată.

Acolo pot vedea cursul actualizat al acestor monede criptografice și au și șansa că platforma preia volatilitatea din cursul unei zile (de 24 de ore).

Platforma Ethereum ajută și la schimbarea modului în care folosim Internetul. Aplicațiile descentralizate impulsionează o schimbare fundamentală de la un internet focusat pe aflarea de informații diverse, la un Internet orientat pe tranzacții de valori electronice, în care oamenii pot schimba anumite bunuri cu valoare imediat, fără intermediari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*