Cegeka România: venituri de peste 60 milioane de euro în 2023, cu aproape 30% mai mari decât în anul precedent

Compania de tehnologie Cegeka, jucător cheie în domeniul SaaS, a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri a subsidiarei sale din România, cu aproape 30% mai mare comparativ cu anul precedent, peste 60 milioane de euro.

„Anul 2023 a fost un an de consolidare al portofoliului de clienți actuali, iar rezultatele reflectă performanța noastră pe piața locală ca expert în domeniu, dar mai ales ca partener de încredere pentru clienții noștri. În 2024, vom continua să oferim servicii de înaltă calitate către piața locală, o piață în care credem în continuare, chiar dacă suntem într-un context cu multe provocări. Ne dorim să colaborăm cu companii care caută un partener cu care să rezoneze, care să le ofere sprijin și să construiască împreună practici de succes și o echipă dedicată creșterii afacerii lor. De asemenea, avem în plan să ne extindem și către sectorul public, oferind servicii de IT outsourcing și consultanță”, a spus Ovidiu Pinghioiu, Country Director Cegeka România.

Mai mult, la nivel global, grupul Cegeka a încheiat anul fiscal 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,03 miliarde de euro, ce reprezintă o creștere de 18% față de cifrele înregistrate în 2022. De asemenea, grupul Cegeka are toate motivele să creadă că-și va îndeplini obiectivul ambițios de a atinge venituri de 1,4 miliarde de euro până în 2024.

O etapă importantă în evoluția Cegeka, companie prezentă în aproximativ 20 de țări și cu peste 9.000 de angajați, a fost achiziția companiei americane CTG. „Ne-am transformat peste noapte dintr-un jucător european într-un jucător global pe piața de tehnologie”, a declarat Stijn Bijnens, CEO al Cegeka. „Acum avem o prezență puternică în regiuni în care eram anterior inactivi, cum sunt Statele Unite ale Americii, Canada, Columbia și India”, adaugă acesta.

Anul 2023 poate fi considerat unul dintre cei mai importanți ani de la fondarea Cegeka până astăzi. Am depășit pentru prima dată pragul de peste 1 miliard de euro în venituri”, spune André Knaepen, fondatorul și președintele Consiliului Director al Cegeka.

Investiții în AI, Cloud, 5G, securitate cibernetică și consultanță IT pentru a întâmpina nevoile din ce în ce mai complexe ale companiilor

„În ultimii ani am investit masiv în tehnologii precum AI, Cloud și 5G și vom continua să facem acest lucru. Dar este mai mult decât o simplă investiție. Este vorba și despre implementarea acestor tehnologii – sau a sinergiei dintre tehnologii diferite – la momentul potrivit pentru a ne ajuta clienții. Se vorbește foarte mult despre tehnologie în ultima vreme, în timp ce complexitatea proceselor din companii crește. Dacă în ceea ce privește tehnologia s-au făcut salturi importante înainte, companiilor le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu aceste evoluții. La Cegeka, acoperim acest decalaj critic astfel creat ajutându-i pe clienții noștri să facă alegerile corecte la momentul potrivit, fără a pierde din vedere imaginea de ansamblu”, a mai spus Bijnens.

Din această perspectivă, în România accentul va fi pus pe outsourcing, consultanță IT, team-as-a-service și Discovery Phase, un nou serviciu în portofoliul local al Cegeka. Acest serviciu își propune să ajute business-urile să ia decizii informate și astfel să evite riscurile costisitoare atunci când doresc să dezvolte noi proiecte sau aplicații în companie.

„Discovery Phase este o etapă importantă în dezvoltarea unui proiect, pentru că printr-o serie de workshopuri iterative, cu feedback continuu de la client, definim clar scopul și obiectivele proiectului pe care doresc să-l dezvolte”, a spus Lucian Popovici, Engineering Director la Cegeka România. „După acest pas, vom dezvolta o arhitectură la nivel macro și un backlog prioritizat, în care includem estimări de cost și timp, resurse, roadmap, plus alte aspecte, pentru a oferi o imagine cât mai completă a proiectului. În plus, ne asigurăm că ne implicăm clientul pe tot parcursul procesului, iar după implementarea feedback-ului său, revenim cu documentația finală”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, toate acestea trebuie să se desfășoare într-un mediu IT sigur. Tocmai de aceea, Cegeka va continua să investească semnificativ și în toate aspectele securității cibernetice pentru a îmbunătăți protecția clienților săi pe termen lung. Compania a făcut deja acest lucru cu succes în ultimii ani, reușind să-și păstreze poziția de lider în Raportul Whitelane pentru servicii de securitate cibernetică din Belgia și Luxemburg.

Despre Cegeka România

Cegeka este prezentă pe piața din România începând din 2012 și are aproximativ 900 de angajați care oferă servicii de dezvoltare de aplicații end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date și servicii de automatizare, cum ar fi Inteligență Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT și DevOps. Cegeka ajută clienții să rămână relevanți în mediul digital, dincolo de digitalizare și migrare în cloud, oferind soluții care au impact asupra afacerilor acestora.

Despre Cegeka

Cegeka este unul dintre cei mai buni și ambițioși furnizori de soluții de tehnologie din lume. Respectându-ne motto-ul „colaborăm îndeaproape”, ne dorim să le oferim celor peste 2.500 de clienți pe care îi avem toată atenția și suportul de care au nevoie în procesul de digitalizare prin care trec. Cegeka oferă soluții end-to-end în domenii interconectate precum date, aplicații și infrastructură.

Cegeka are peste 9.000 de angajați la nivel global, având birouri în Benelux, Germania, Austria, România, Moldova, Italia, Suedia, Grecia, Danemarca, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Columbia și India. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1.03 miliarde EUR în 2023.

Cegeka este o afacere de familie fondată în 1992 de André Knaepen, care este astăzi președintele consiliului director al companiei. CEO-ul Stijn Bijnens își are biroul în sediul central al Cegeka din Hasselt, Belgia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*