Gartner: Securitatea cibernetica, strategiile de aplicatii, de integrare si cloudul sunt prioritatile tehnologice de top pentru companiile mijlocii

  • Companiile de dimensiuni medii schimba destinatia investitiilor si chiar isi sporesc bugetele pentru a-si finanta prioritatile tehnologice de top”, a declarat Mike Cisek, VP Analyst la Gartner. „Cu toate acestea, rata accelerata de schimbare in domeniul securitatii, infrastructurii, aplicatiilor si ecosistemelor cloud complica selectia de noi instrumente, solicitand liderilor de tehnologie din cadrul acestor companii sa operationalizeze rapid investitiile pentru a le pune in valoare”, a adaugat Cisek.
  • Sondajul Gartner a fost realizat in lunile martie si aprilie 2022 in randul a 134 de directori IT si lideri IT din cadrul unor companii de dimensiuni medii. Respondentilor li s-a cerut sa identifice proiectele IT active la momentul respectiv, care se coreleaza cu prioritatile lor tehnologice de top (consultati Figura 1).

 

Fig. 1: Top 3 prioritati tehnologice pentru companiile de dimensiuni medii (pe baza numarului de raspunsuri care citeaza proiecte IT active)

Sursa: Gartner (septembrie 2022)

 GARTNER strategii tehnologice companii medii

Inflatia va afecta bugetele companiilor de dimensiuni medii in 2023

Pe masura ce liderii de tehnologie din cadrul companiilor de dimensiuni medii se indreapta spre perioada de alocare a bugetelor pentru anul 2023, acestia se confrunta deja cu provocari, inclusiv obstacole de ordin inflationist si o potentiala recesiune economica. Datorita dimensiunii si amplorii operatiunilor lor, aceste categorii de companii sunt adesea primele care resimt efectele inflatiei si sunt cele mai susceptibile la a resimti impacturi negative pe termen lung.

In 2022 Gartner CEO and Senior Business Executive Survey, 86% dintre directorii executivi ai companiilor de dimensiuni medii si-au exprimat convingerea ca va exista o crestere semnificativa a inflatiei, majoritatea lor anticipand ca efectele inflationiste vor fi resimtite in urmatoarele 12 pana la 36 de luni. Cel mai obisnuit raspuns la inflatie in randul directorilor executivi ai companiilor de dimensiuni medii a fost cresterea preturilor, urmata de eforturile de optimizare a costurilor.

„In mod istoric, raspunsul la incertitudinea economica a fost reducerea costurilor, in loc de promovarea investitiilor noi sau suplimentare”, a spus Cisek. „Cu toate acestea, intr-o companie tipica de dimensiuni medii, cheltuielile IT reprezinta in medie 4,7% din veniturile totale, lasand putin loc pentru eforturile de optimizare a costurilor”, a completat analistul.

„In vremuri de incertitudine economica, investitiile digitale trebuie sa se alinieze la prioritatile de business si sa sprijine strategiile de flux de numerar ale departamentului financiar. Companiile de dimensiuni medii pot naviga cel mai eficient in inflatie prin rationalizarea portofoliilor lor de tehnologie, investind in acelasi timp in solutii care vor aduce atat angajatilor, cat si clientilor beneficii financiare sau de productivitate IT,” a subliniat Cisek.

Clientii Gartner pot afla mai multe in „The Top 3 Technology Priorities in Midsize Enterprises”.

Utilizati Gartner 2022-2024 Technology Adoption Roadmap for Midsize Enterprises pentru a compara planurile de adoptare a tehnologiilor cu cele ale altor companii de dimensiuni medii.

Analize suplimentare privind tendintele IT identificate pentru companiile de dimensiuni medii vor fi prezentate in cadrul Gartner IT Symposium/Xpo 2022, cea mai importanta serie de conferinte din lume pentru CIO si alti lideri IT. Intr-o lume care se schimba mai repede ca niciodata, CIO si liderii IT vor invata cum sa foloseasca contextul pentru a furniza viziunea si rezultatele necesare pentru a-si ridica organizatiile la un nivel superior. Urmariti stirile si actualizarile de la conferinte pe Twitter folosind #GartnerSYM.

Datele si locatiile viitoare unde se va desfasura Gartner IT Symposium/Xpo sunt:

17-20 octombrie | Orlando, FL

31 octombrie-2 noiembrie | Tokyo, Japonia

7-10 noiembrie | Barcelona, ​​Spania

14-16 noiembrie | India

Despre Gartner for Information Technology Executives

Gartner for Information Technology Executives ofera o perspectiva actionabila si obiectiva pentru CIO si liderii IT, pentru a-i ajuta sa-si conduca organizatiile prin procesul de transformare digitala si sa genereze cresterea afacerii. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.gartner.com/en/information-technology.

Urmareste stirile si actualizarile de la Gartner pentru directorii IT pe Twitter si LinkedIn. Visitati IT Newsroom pentru mai multe informatii si analize.

Despre ”Gartner for High Tech Leaders”

Gartner for High Tech Leaders ofera o perspectiva ce poate genera actiuni si este obiectiva pentru liderii din domeniul tehnologiei si echipele lor, cu cele mai bune practici bazate pe roluri, perspective din industrie si viziuni strategice asupra tendintelor emergente si schimbarilor pietei cu scopul de a-si atinge prioritatile esentiale si pentru a construi organizatiile de succes de maine. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.gartner.com/en/industries/high-tech.

Urmareste stirile si actualizarile de la Gartner pentru liderii de inalta tehnologie pe Twitter si LinkedIn. Vizitati IT Newsroom pentru mai multe informatii si perspective.

Despre Gartner

Gartner, Inc. (NYSE: IT) ofera o perspectiva obiectiva si utila pentru directori si echipele lor. Indrumarile si instrumentele noastre de specialitate permit luarea unor decizii mai rapide si mai inteligente si o performanta mai buna in ceea ce priveste prioritatile esentiale ale unei organizatii. Pentru a afla mai multe, vizitati: gartner.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*