În cartierul Brâncuși a fost inaugurat primul pumptrack din București, un spațiu interactiv pentru copii și adulți, dotat cu piste pentru biciclete, role, skateboard-uri și trotinete

Proiectul #Joyride aparține Asociației Zi de Bine și a fost realizat în colaborare cu Primăria Sectorului 6

 

București, 4 iulie 2022: În cartierul Brâncuși din Capitală a fost inaugurat primul pumptrack destinat copiilor și adulților, un spațiu interactiv de 42 de m de pistă pentru biciclete, skateboard-uri, role și trotinete. Proiectul #Joyride aparține Asociației Zi de Bine și a fost realizat în colaborare cu Primăria Sectorului 6 care a pus la dispoziție terenul pentru construirea unor piste pe diferite înălțimi, în forme și curbe variate, pentru cei peste 3.700 de locuitori ai cartierului.

“Tot căutam soluții pentru le oferi adolescenților alternative de petrecere a timpului liber, când Asociația Zi de Bine a venit cu această propunere, care ni se potrivește mănușă. Îi mulțumesc că a implementat primul pumptruck din Capitală în Sectorul 6 și aștept să colaborăm și în alte proiecte, care să aducă un plus pentru comunitate”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Asociatia Zi de Bine - Joyride pumptrack

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect a fost de 40.000 euro și a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Suntem bucuroase că am reușit să implementăm un proiect așa de frumos pentru bucureșteni și că această inițiativă a fost primită cu deschidere de către Primăria Sectorului 6. Suntem convinse că noul pumptrack va fi locul în care copiii își vor da întâlnire după școală, pentru a-și petrece timpul liber și pentru a exersa cele mai noi trick-uri cu trotineta, au adăugat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Asociatia Zi de Bine_Joyride pumptrack

La inaugurarea #pumptrackului au avut loc demonstrații din partea FRZ Road Academy, cea mai cunoscută academie de ciclism din Prahova, locul în care copiii, sub îndrumarea fostului multiplu campion național și vicecampion balcanic, Marian Frunzeanu, învață tainele ciclismului încă de la vârsta de 7 ani.

Cartierul Brâncuși, aflat în sectorul 6 din Capitală, este unul dintre cele mai mari cartiere de locuințe sociale din țară, care se întinde pe 115.000 metri pătrați, cu zeci de blocuri și mii de unități locative.

Asociatia Zi de Bine _Joyride pumptrack (2)

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*