Monitorizare medicala permanenta in spitale, cu ajutorul solutiilor ATEN

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, pune la dispozitia spitalelor tehnologia care le permite acestora sa ingrijeasca mai bine si, in acelasi timp, mai eficient pacientii.

Medicina moderna a facut posibila atat extinderea considerabila a sperantei la viata, cat si nivelul de calitate a vietii. Cu toate acestea, trebuie precizat ca sistemul de sanatate se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari de capacitate, pe fondul cresterii populatiei si al imbatranirii acesteia, iar epidemia globala de COVID-19 a expus perfect aceste limite. Pe de o parte, este vorba despre limitele fizice ale cladirilor in care se desfasoara actul medical, iar, pe de alta parte, intervine problema tot mai acuta a personalului medical. In primul caz, solutia este cumva simpla, caci problema poate fi rezolvata prin alocarea de fonduri de investitii mai generoase in vederea construirii de noi spatii specializate. Suplimentarea cadrelor medicale este insa aproape imposibila, in conditiile in care tot mai multe domenii de activitate se confrunta cu o lipsa tot mai puternica de personal calificat. Iar personalul reprezinta un factor esential pentru furnizarea de servicii medicale de calitate, in conditiile in care pacientii au nevoie de monitorizare continua – o sarcina cu atat mai dificila cu cat acestia pot fi internati in camere individuale sau cu mai multe paturi. Observand problema, ATEN propune o solutie capabila sa compenseze aceste lipsuri.

Intr-un spital prevazut atat cu camere pentru o persoana, cat si cu camere pentru mai multe persoane – un scenariu tot mai des intalnit in ziua de astazi – monitorizarea pacientilor se dovedeste o sarcina tot mai greu, daca nu chiar imposibil de indeplinit. De aceea, se doreste integrarea echipamentului medical de monitorizare cu accesul la fisele medicale ale pacientilor, la care se adauga sisteme de supraveghere, microscoape si PC-uri – totul centralizat la nivelul unei camere de control. Pentru asta, este necesara dotarea tehnica a acesteia cu un panou video (Video Wall) 3×3 la rezolutie mare (4K), cu posibilitate de management centralizat si control flexibil. Pe langa acesta, mai sunt necesare o serie de echipamente si solutii, care sa faciliteze transmiterea semnalelor si accesul la date – rapid, intuitiv si sigur. Toate acestea se regasesc in portofoliul ATEN si pot fi implementate de orice institutie medicala care doreste sa imbunatateasca nivelul de calitate al serviciilor furnizate pacientilor.

In centrul solutiei propuse de ATEN se afla Switch-ul Matrix 16×16 VM1600A. Multumita designului sau modular si diverselor module disponibile compatibile, acesta poate conecta pana la 16 surse de semnal cu pana la 16 dispozitive de afisare, folosind diverse interfete, precum 4K HDMI, 4K DP, HDBaseT, 3G-SDI, DVI sau VGA. In acest fel, este garantata compatibilitatea cu o multitudine de dispozitive furnizoare de continut, precum sisteme de arhivare pentru imagistica medicala (PACS), sisteme EKG, sisteme de inregistrare video, PC-uri si chiar Apple TV. Iar redarea pe un panou video compus din 9 ecrane la rezolutie 4K nu reprezinta nicio problema. De asemenea, echipamentul este compatibil si cu solutiile de extensie ATEN HDMI VE801A. Compuse dintr-un dispozitiv de transmisiune (VE801T) si unul de receptie (VE801R), acestea pot fi folosite pentru a transmite imagini HDMI la rezolutie 4K/1080p din diverse surse, precum microscoape sau camere web, pe distante de pana la 40/70 m.

Pentru controlul de la distanta al diverselor echipamente, ATEN recomanda introducere in sistem si a dispozitivului VK2100A. Prevazut cu interfete Serial bidirectionale programabile, intrari si iesiri digitale si canale comutate, acesta a fost conceput special pentru managementul cladirilor moderne si este compatibil cu o multitudine de standarde de comunicatii, ceea ce asigura un nivel superior de flexibilitate si compatibilitate. Actionand ca un controller principal, modelul asigura conectivitatea cu toate echipamentele hardware prezente intr-o incapere, precum routere, proiectoare video sau iluminat. Controlul este posibil practic de oriunde, de pe dispozitive iOS, Android sau Windows.

Pe langa redare, se doreste si posibilitatea controlului tuturor echipamentelor integrate intr-o astfel de solutie de monitorizare a pacientilor. Acesta este posibil multumita modelului ATEN CS1644A – un switch KVMP cu 4 porturi si suport USB, DVI Dual Link, Dual Display si Audio. Actionand ca o consola dual-display, acesta poate fi folosit pentru a accesa de la un singur pupitru de control sistemul de arhivare pentru imagistica medicala (PACS), sistemul EKG, sistemul de inregistrare video, si un PC.

Odata implementata, o astfel de solutie integrata asigura eficienta si confort. Ea permite personalului medical sa monitorizeze starea de sanatate a pacientilor de la distanta, avand simultan acces la datele medicale ale acestora. Multumita controlului centralizat si integrabilitatii perfecte, medicii pot desfasura activitati multiple intr-un mod mai eficient, completand de exemplu rapoarte in timp ce monitorizeaza pacientii sau controleaza diverse sisteme.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*