Asociația Zi de Bine alături de Organizația Umanitară CONCORDIA au amenajat #ClaseDePoveste pentru copiii proveniți din medii vulnerabile

București, 26 noiembrie 2021: Asociația Zi de Bine alături de Organizația Umanitară CONCORDIA au amenajat în luna noiembrie două Clase de Poveste, o clasă primitoare pentru elevii care încep școala în clasa pregătitoare și o clasă multi-funcțională pentru diverse activități interactive. De noile spații amenajate în cadrul Școlii Primare CONCORDIA din Ploiești, vor beneficia copiii proveniți din medii vulnerabile. Clasa pregătitoare a fost concepută ca un spațiu prietenos, care să facă mai ușoară tranziția copiilor de la grădiniță la școală, facilitând totodată comunicarea cu cei mici și oferind confort emoțional.

Scoala Primara Concordia (1)

Un studiu  publicat de Fundaţia Friedrich Ebert România (FES) arată că 38% dintre copiii care provin din gospodării care declară că nu au suficienți bani pentru facturile de bază (electricitate, căldură) și mâncare, au media școlară de 5-6 și doar 7% dintre copiii care provin din astfel de familii sărace, au media notelor de 9-10. Școala Primară CONCORDIA a fost construită special pentru acești copii, plecând de la credința că fiecare copil are dreptul la educație de calitate, indiferent de mediul din care provine.

Asociatia Zi de Bine (1)

Clasa multi-funcțională amenajată în cadrul Școlii Primare Concordia, este un spațiu în care elevii, profesorii și părinții se vor putea exprima deschis și își vor da frâu liber imaginației în timpul atelierelor de creativitate, orelor de muzică și teatru, sesiunilor de consiliere individuală sau atelierelor de învățare, bazate pe diverse teme de dezvoltare personală. Acest spațiu a fost creat în mod special pentru a-i aduce pe toți împreună, însă în același timp, este adaptat pentru nevoile fiecărei persoane.

Clase de Poveste_Asociația Zi de Bine - Școala Primară Concordia (1)

Bugetul proiectului a fost de 20.000 Euro și a fost asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de BINE: Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spațiu prietenos, în care să-ți placă să vii în fiecare zi ci și o șansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui și mai ales, într-un cadru în care emoțiile sale să fie înțelese și acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze și să construiască un viitor mai luminos”,  au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Clase de Poveste_Asociația Zi de Bine - Școala Primară Concordia (4) (5)

Fondurile alocate acestui proiect au permis nu doar amenajarea, ci și dotarea celor două spații interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă și muzică (șevalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrările, etc). În același timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuțe multi-funcționale pentru desfășurarea orelor de curs în aer liber și cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar și copiii care locuiesc în oraș să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele.

„Școala Primară CONCORDIA este prima școală incluzivă din România și și-a început activitatea în anul 2020, la Ploiești. La început aveam o clasă pregătitoare cu 19 elevi, urmând ca în fiecare an să mai suplimentăm cu câte o nouă clasă pregătitoare. Astfel, în prezent, în cadrul școlii sunt 20 de copii înscriși în clasa întâi și alți 25 la noua clasă pregătitoare. Avem multe proiecte pe listă pe care ne dorim să le desfășurăm în noile spații și care, cu siguranță, îi vor bucura pe cei mici și îi vor ajuta, de asemenea, să se integreze mai rapid”, a declarat Diana Certan, Director Executiv al Organizației Umanitare CONCORDIA.

 

Cei care doresc să susțină suplimentar acest proiect,  o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Despre CONCORDIA România

Cu un istoric de 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*