Nokian Tyres trece la pasul următor în dezvoltare și suplimentează numărul de schimburi de lucru la fabrica din SUA

Nokian Tyres adaugă al treilea și al patrulea schimb de lucru la fabrica Dayton din SUA, pentru a crește capacitatea de producție a acesteia. Decizia a fost luată în urma creșterii cererii pe piața nord-americană.

 

Începând din luna mai, compania a lansat cel de-al treilea schimb de lucru și va adăuga și cel de-al patrulea schimb la mijlocul lunii iulie, pentru a ține pasul cu planurile Nokian Tyres de a produce până la un milion de anvelope în 2021, la fabrica Dayton.

Planurile de dezvoltare au în vedere și extinderea numărului de angajați, astfel că Nokian Tyres a dublat forța de muncă a fabricii în prima jumătate a anului 2021, având acum aproximativ 300 de membri în echipa Dayton. Odată ce fabrica va ajunge la 400 de angajați în următorii ani, va putea produce până la patru milioane de anvelope anual.

„Cererea pentru anvelopele noastre premium crește în America de Nord și suntem mândri să oferim produse adaptate nevoilor șoferilor din regiune. Planurile noastre de dezvoltare continuă cu o gamă versatilă de anvelope, care răspund excelent unor condiții solicitante. Anul trecut, am lansat un număr record de produse noi la nivel global și vom atinge un nou record în 2021.”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO, Nokian Tyres.

Ilustrare Informare de Presă

Nokian Tyres a început producția la fabrica Dayton în ianuarie 2020, pentru a satisface cererea în creștere a clienților pentru produsele adresate pieței nord-americane. Fabrica ultramodernă produce anvelope all-season destinate oricăror condiții meteorologice, fiind prima din industria anvelopelor care a obținut la începutul acestui an certificarea LEED v4 Silver.

Nokian Tyres își propune ca această fabrică să contribuie la reducerea termenelor de livrare către clienții nord-americani și la crearea de anvelope adaptate nevoilor șoferilor din regiune.

„Extinderea la al treilea și al patrulea schimb de lucru ne va permite să creștem foarte mult capacitatea de producție, obținând în același timp mai multă eficiență în acest proces.”, a completat Adrian Kaczmarczyk, SVP, Supply Operations.

„Ne concentrăm să onorăm toate comenzile primite din partea clienților prin creșterea volumului, păstrând totodată calitatea premium a anvelopelor pe care le realizăm.”, a precizat David Korda, Operations Director, Dayton Factory.

Decizia de a extinde fabrica Dayton a venit ca urmare a unui trimestru în care Nokian Tyres a înregistrat vânzări record, cu o creștere a vânzărilor nete cu 28,5% la nivel global și 27,5% în America de Nord față de anul precedent.

Pe lângă creșterea producției din fabrica Dayton, Nokian Tyres operează fabrica din Rusia la capacitate maximă. De asemenea, compania a mai anunțat că va crește și capacitatea de producție a fabricii din Finlanda cu 30%.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*