Samsung dezvoltă o nouă tehnologie radio 5G pentru implementarea eficientă de rețele 5G în spectru de bandă medie

Noua tehnologie Samsung dublează lățimea de bandă a portofoliului său de bandă medie, ajutând operatorii să minimizeze nevoile existente în zona hardware și să simplifice implementările rețelelor 5G

 

București, România – 2 aprilie 2021 – Samsung Electronics. Co., Ltd. a dezvoltat o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă, care extinde lățimea de bandă suportată de către echipamentele radio de ultimă generație, precum cele de tip Massive MIMO, ajutând operatorii să poată implementa tehnologia 5G într-un mod mai flexibil și mai rentabil. Prin intermediul acestei noi tehnologii, Samsung va extinde lățimea de bandă suportată de echipamentele radio 5G la 400 MHz – dublu față de 200 MHz din echipamentele radio comerciale actuale.

Cu o lățime de bandă mai mare, echipamentele radio Samsung îi vor ajuta pe operatori să eficientizeze utilizarea spectrului de banda medie pentru rețelele 5G, folosind mai puține componente hardware. Noua tehnologie îi va ajuta pe operatori să micșoreze numărul de echipamente radio necesare atunci când gestionează spectrul în diferite scenarii de implementare. Aceasta acoperă și situația în care un operator deține canale de frecvențe neadiacente în lățimea de bandă de 400 MHz. Operatorii pot utiliza, de asemenea, această soluție pentru partajarea rețelelor de tip RAN, unde pot împărți în mod activ infrastructura de rețea cu alți operatori prin implementări comune.

Accelerare de bandă medie

Frecvențele de bandă medie oferă un câmp de acoperire larg, viteze mari și latență scăzută. Noile echipamente radio de la Samsung îi vor ajuta pe operatori în accelerarea implementării rețelelor 5G în spectrul de bandă medie.

 

„Suntem mândri să dezvoltăm noi soluții care pot ajuta operatorii să realizeze implementări eficiente prin minimizarea impactului la nivelul nevoilor hardware și prin reducerea costurilor de instalare – chiar și atunci când doresc să își extindă spectrul de frecvente. Prin expertiza noastră tehnică și cu ajutorul capabilităților 5G de top din industrie, suntem încântați să oferim in mod constant soluții inovatoare 5G gândite pentru a aduce mai multe beneficii operatorilor și clienților lor”, a declarat Dong Geun Lee Vice President and Head of H/W R&D Group, Networks Business, Samsung Electronics.

Noile soluții de bandă largă ale Samsung, precum și echipamentele radio MIMO Massive, vor fi disponibile la nivel comercial la începutul anului 2022, oferind mai multe avantaje operaționale și de implementare operatorilor.

Noua tehnologie 5G din echipamentele radio reprezintă încă o inovație venită în suportul spectrului de bandă medie 5G, în urma recentului anunț făcut de Samsung cu privire la Mobility Enhancer. Mobility Enhancer este noua tehnologie Samsung, bazată pe AI, care îmbunătățește performanța de formare a fasciculului echipamentelor radio de tip MIMO Massive, crescând rata de transfer de date cu până la 30% în mobilitate.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, precum chipset-uri, echipamentele radio și de tip core. Printr-o continuă cercetare și dezvoltare, Samsung încurajează industria să promoveze rețelele 5G prin propriul portofoliu de produse, de la virtualizarea RAN și Core, până la soluții de rețele private și instrumente de automatizare bazate pe AI. Compania oferă în prezent conectivitate sutelor de milioane de utilizatori din întreaga lume.

 

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*