Cum să alegi parfumul pentru un bărbat?

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos acum câțiva ani, 89% dintre consumatori chestionați afirmă că parfumul este mai presus de toate un mijloc de exprimare a propriului stil. În societatea noastră, a devenit un simbol al personalității noastre. Mai mult, nu este neobișnuit să faci legătura dintre un parfum ca miros de referință și o persoană din jurul tău. Înțelegi mai bine influența adesea inconștientă a indiciilor olfactivi asupra creierului nostru. De asemenea, înțelegi importanța de a nu face această alegere ușor și să alegi cele mai bune parfumuri pentru barbati.

Puțină istorie

Utilizarea parfumului la oameni datează din antichitate când anumite civilizații (sumerieni, egipteni, greci) îl foloseau deja. A fost găsit în mod obișnuit sub formă de tămâie. Arabii și-au introdus cunoștințele despre procesul de distilare, în timp ce romanii au conceput balonul de sticlă pe care îl cunoaștem astăzi.

În Evul Mediu, a fost adoptat pe scară largă pentru a masca mirosurile proaste din cauza băilor extrem de rare, de teama contagiunii în contact cu apa. Îți poți imagina mirosurile grețoase care ar putea fi create prin asocierea murdăriei și parfumului.

În timpul Renașterii, odată cu descoperirea alcoolului etilic, au fost produse primele parfumuri fără grăsimi și ulei. La acea vreme, era folosit pe scară largă de către membrii burgheziei. Prima apă de Köln a fost creată, de asemenea, în secolul al XVIII-lea din cereale și fructe. Abia în secolul al XIX-lea lumea parfumurilor a cunoscut o mică revoluție odată cu lansarea Jicky, un parfum proiectat de Aimée Guerlain. Este pentru prima dată când un parfumier combină moscul cu esențe sintetice într-o compoziție.

Dar în anii 1970 parfumul devenea mai popular în rândul bărbaților. Nevoia de a-l utiliza nu se mai bazează pe un pretext (mascarea mirosului corporal, folosirea după bărbierit etc.), ci pe o dorință reală de personalizare. În deceniul următor a apărut parfumurile puternice și picante foarte masculine. În prezent, tendințele evoluează continuu în funcție de așteptările consumatorilor de sex masculin și de creațiile parfumierilor. Mai mult decât un simplu pas în procesul de igienă zilnică, parfumul a devenit astăzi un factor de originalitate și întruchipare.

Cum să alegi un parfum

Nu este întotdeauna ușor să găsești esența potrivită atunci când te întâlnești față în față cu numeroasele sticle care sunt pe rafturile unui mare magazin de parfumuri. Chiar și cu toată bunăvoința din lume, vânzătorul va reuși rareori să provoace o revelație olfactivă la clientul său. Auzim în mod regulat că după mirosul a trei parfumuri diferite, simțul mirosului devine total părtinitor. De aici și necesitatea de a întreba în prealabil prin documentarea puțin despre familiile olfactive care ar putea să ne placă. Există, de asemenea, un truc de a mirosi boabe de cafea pentru a nu ne induce în eroare după trei încercări. Pentru a te ajuta să îți determini semnătura olfactivă, iată doi factori esențiali de luat în considerare la alegerea unui parfum.

A. În funcție de tipul de piele

Care dintre noi nu s-a gândit niciodată că parfumul pe care tocmai îl primise nu ținea pe piele? Sau că mirosul nu era deloc în concordanță cu mirosul de pe fâșia mică de hârtie din magazin. Trebuie să știi că o chimie dintre un parfum și piele depinde de aciditatea acestuia din urmă, dar și de tenul acestuia. Identificarea prealabilă a tipului de piele îți permite să găsești familiile olfactive care ți se potrivesc cel mai bine.

B. După personalitatea ta

Un parfum îți permite să îți afirmi și într-un anumit mod, să îți dezvălui trăsăturile de caracter. Un parfum poate spune mai multe despre tine decât orice articol vestimentar, va fi o adevărată scurtătură către personalitatea ta profundă. Acesta este motivul pentru care trebuie ales cu mare grijă, fiind ghidat de toate aceste note de către un expert, pentru a evita orice lipsă de gust și pentru a-ți găsi a doua piele parfumată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*