Microsoft România susține inițiativa CTRL+N, privind reconversia profesională în domeniul IT

București, 26 noiembrie 2020:

Microsoft România susține inițiativa națională CTRL+N, privind oportunitățile de reconversie profesională, lansată de Bittnet Training. Proiectul este unul ambițios și se adresează adulților care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT.

Programul CTRL+N vine în contextul în care ediția de anul acesta a Digital Economy and Society Index arată că numai 10% dintre români au abilități digitale peste medie (comparativ cu 33% dintre europeni), specialiștii români din domeniul IT reprezentând o proporție mult mai mică a forței de muncă comparativ cu totalul din ​​UE (2,2% față de media UE de 3,9%).

Microsoft România este partener al inițiativei Ctrl+N, iar susținerea pe care o acordă acestui proiect se aliniază acțiunilor pe care compania le derulează la nivel global, în sensul dezvoltării competențelor digitale, întrucât acestea reprezintă un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

Astfel, la finele lunii iunie 2020, Microsoft a inițiat un program de training, ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19, prin care își propune să sprijine 25 de milioane de oameni din întreaga lume să își dezvolte competențele digitale, să se recalifice și să obțină locul de muncă dorit.

“Industria IT creează și susține, la momentul actual, peste 200.000 de locuri de muncă, cu valoare adăugată însemnată pe plan local și numărul acestora crește semnificativ dacă ne uităm la nivel regional sau internațional. România are nevoie de specialiști în domeniu, necesitate care este amplificată de procesul accelerat de digitalizare, pe care îl identificăm astăzi la nivel global. Un studiu amănunțit realizat de Microsoft în prima parte a acestui an arată că doar în România, adopția accelerată de tehnologie va crea 656.000 noi locuri de muncă cu profil tehnic în urmatorii 5 ani, o creștere de peste 10% a numărului total de angajați. Mai mult decât atât, accesul extins la competențele digitale este foarte important pentru facilitarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă. Microsoft România susține inițiativa CTRL+N, lansată de Bittnet, ca parte a acțiunilor noastre în direcția pregătirii profesionale a resursei umane. Ne dorim să sprijinim cât mai mulți români în procesul de recalificare profesională în IT”, declară Daniel Rusen, Director Marketing și Operațiuni, Microsoft Romania.

Bittnet este principalul learning partner al Microsoft în România, iar proiectul CTRL+N își propune ca în decursul a cinci ani (până la sfârșitul anului 2025) să ajute 25.000 de români să selecteze comanda “Control + New” și să înceapă un nou parcurs profesional, orientându-se către domeniul IT.

Cursurile de reconversie profesională vor începe pe 1 decembrie 2020 și au fost dezvoltate ținând cont de competențele necesare pentru cele mai căutate 28 de job-uri din industria IT, din arii precum dezvoltare de software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetică.

Bittnet și partenerii proiectului vor oferi și burse cursanților, iar după promovarea examenului final, aceștia vor primi și o diplomă din partea Bittnet și vor fi recomandați în mod activ companiilor partenere ale grupului Bittnet pentru oportunități de angajare.

Mai multe informații și formularul de cerere pentru studenții interesați să primească bursă (care va fi disponibil, începând cu data de 1 decembrie 2020) sunt disponibile accesând acest link.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*