Uniforme medicale perfecte în diverse culori

Deși acest lucru nu reflectă abilitățile sale, hainele purtate de un medic joacă un rol real în relația sa cu un pacient. Când te gândești la medici, de obicei îți vin în minte halatele albe. Cu toate acestea, personalul medical din spitalele moderne poartă mult mai mult decât doar o ținută albă. Verde, albastru, galben și roz sunt, de asemenea, printre culorile care fac acum parte din codurile vestimentare din spitale și pe care le poți găsi pe Doctor in Uniforma.

Desigur, albul continuă să fie una dintre cele mai populare culori printre profesioniștii din domeniul medical. Uniformele albe sunt purtate pentru rundele pe saloane și în timpul orelor de consultație. Au înlocuit redingotele negre de odinioară, care au fost cândva preferate de profesioniștii din domeniul medical. Din același motiv pentru care se poartă mănuși de unică folosință în timpul examinărilor, îmbrăcămintea medicilor este albă și dintr-o anumită țesătură. Îmbrăcămintea albă poate fi spălată și astfel ușor de păstrat fără germeni. Astfel, haina albă de doctor simbolizează curățenia și încrederea.

Verde sau albastru pentru sala de operație

Astăzi, însă, albastrul sau verdele sunt purtate mai ales în sala de operație. Există o serie de motive pentru aceasta. Verde și albastru sunt în primul rând culorile care au un efect calmant asupra pacientului. În plus, petele de sânge nu sunt la fel de ușor de văzut ca pe hainele albe. Acesta este un aspect deosebit de important atunci când vine vorba de o procedură sub anestezie locală în care pacientul poate vedea ce se întâmplă în jurul lui. Îmbrăcămintea în verde mat sau albastru este, de asemenea, mai ieftină pentru chirurg. Îmbrăcămintea albă strălucitoare reflectă puternic lumina strălucitoare din sala de operație și este o presiune asupra ochilor, care pot obosi rapid în timpul intervențiilor mai lungi.

Cod de culoare pentru siguranță și igienă

Deci, pentru a te ajuta să știi dacă te afli în fața unui îngrijitor, a unei asistente medicale, a unei moașe, a unei asistente pediatrice, a unui chirurg sau a unui medic, iată câteva dintre cele mai populare coduri de culori frecvente în spitale și centre de sănătate.

În majoritatea spitalelor de astăzi, o culoare specială este utilizată pentru fiecare departament. În acest fel, se poate asigura mai multă igienă și siguranță sporită. Îmbrăcămintea albastră sau verde este îndepărtată de personal înainte de a părăsi zona și spălată într-un proces special de curățare sau, în cazul unui risc ridicat de infecție, chiar arsă.

În alte zone, aceste uniforme medicale ale personalului medical sunt identificate prin culori diferite. Modul în care sunt folosite exact diferitele culori variază de la spital la spital. De exemplu, rozul prăfuit este o culoare obișnuită pentru ginecologie, galben pentru bolile infecțioase sau medicina digestivă și albastru pentru medicina de terapie intensivă. Datorită codificării culorilor, angajații individuali sunt în mod clar repartizați în zonele lor. De asemenea, acest sistem facilitează curățarea hainelor. În funcție de culori, știi exact ce metodă trebuie utilizată la curățare.

Uniforma medicală galbenă este destinată și voluntarilor care lucrează în centrele de sănătate, iar acest lucru îi diferențiază de profesia medicală, iar rozul este acordat serviciului de pediatrie dacă haina albă cu mâneci scurte este destinată asistenților medicali și îngrijitorilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*