“Nu e o rusine sa vrei sa fii bine. Terapia te ajuta cand gandurile nu te asculta!” – campanie lansata de ATLAS si Facem Bine cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale

ATLAS, platforma digitala integrata de servicii de sanatate si wellbeing & Facem Bine au lansat, cu ocazia zilei de 10 octombrie – Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, campania online de constientizare a stigmei “Nu e o rusine sa vrei sa fii bine. Terapia te ajuta cand gandurile nu te asculta!”.

Astfel, intre 10 – 15 octombrie, sase animatii ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependente si nu numai vor fi postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook Instagram), menite a-i incuraja pe cei ce le vizioneaza sa ceara ajutor specializat atunci cand simt nevoia.

Tristetea, agitatia, insomnia, teama sau epuizarea pot ascunde afectiuni mai grave

Putini oameni coroboreaza anumite simptome ca fiind asociate unor afectiuni mintale, in speranta ca sunt episoade trecatoare, iar stigma care planeaza asupra acestor afectiuni ii incurajeaza pe si mai putini dintre ei sa apeleze la ajutor specializat. Campania isi propune sa deschida discutia despre starile prin care trecem, care pot fi semnale ale depresiei, anxietatii si burnout-ului, dar si sa normalizeze consilierea terapeutica.

Cum epuizarea fizica si psihica, care afecteaza relatiile cu cei din jur si calitatea vietii sunt semne de burnout, iar tristetea, insomnia si lipsa de motivatie pot fi simptome ale depresiei, ATLAS si Facem Bine sustin diagnosticarea de catre specialisti si urmarea tratamentelor adecvate.

Terapia este de folos si celor care nu se confrunta cu probleme grave

Suportul psiho-emotional, dar si cel in zona de parenting sau de coaching, ii ajuta si pe cei care nu se confrunta cu afectiuni mai grave sa comunice eficient si non-violent, sa gestioneze situatii dificile, sa isi inteleaga mai bine copiii sau partenerii si sa descopere noi perspective profesionale.

In perioada martie – iulie 2020, pe atlas.app s-a inregistrat o crestere de peste 200% a numarului de utilizatori, iar aproximativ 75% au apelat la suport psiho-emotional online. Printre problemele pentru care romanii au cerut ajutorul se numara anxietatea, atacurile de panica, insomniile, singuratatea, frica de necunoscut si probleme in gestionarea relatiei de cuplu sau cu copiii.

Animatiile continua pana pe 15 octombrie pe paginile de social media ale ATLAS, abordand teme ca anxietatea, dependentele si importanta terapiei in starea generala de bine.

Parteneri: Rock FM, Marius Manole, Alexandru Purcarea, Veioza Studio.

Despre ATLAS

atlas.app este o platforma digitala integrata de servicii de sanatate si wellbeing, prezenta pe piata din Romania din anul 2016. Reuneste sute de specialisti verificati si licentiati in psihoterapie, nutritie, coaching, parenting si consiliere financiara, care ofera suport atat utilizatorilor privati, cat si celor din mediul corporate (prin intermediul parteneriatelor incheiate cu companii de top din domeniile Retail, Banking, IT, Telecomunicatii) sau ONG-urilor (prin intermediul parteneriatelor sociale cu Asociatia Magic si Asociatia Little People Romania) .

Serviciile ATLAS sunt disponibile 24/7, de oriunde, oricand, pentru a le fi alaturi tuturor celor care au nevoie de ajutor specializat.

Incepand cu luna martie a anului 2020, odata cu lansarea primei platforme de telemedicina din Romania, ATLAS reuneste si un numar de 250 de medici de la clinici private partenere, care pot oferi un sfat avizat online.

Despre Facem Bine

Facem Bine este propunerea lui Clau si Gret, doua antreprenoare sociale, de-a schimba un pic lumea, transformand obiceiuri nesanatoase in unele bune, fiind mai responsabili cu tot ce se intampla in jurul nostru, cu lumea, cu mediul. Un proiect care vorbeste oricand si oriunde cu mult curaj despre lucruri nevorbite, de la sanatatea mintala la violenta domestica. Este un hub de proiecte de bine, in care #aiabuni sunt “influencerii”, adica noi toti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*