Solutii ideale pentru maini curate

 

In fiecare zi, uneori constienti, alteori fara sa bagam de seama, folosim diferite produse. Desi nu le acordam o prea mare importanta, fara aceste produse, cel putin in aceasta lume moderna si dezvoltata, nu am mai putea trai. Despre ce este vorba? Despre acele banale produse hartie pe care orice om le foloseste atat in gospodaria proprie, cat si la locul de munca. Aceste consumabile hartie sunt foarte variate, au diferite texturi si, in ziua de azi, exista foarte multe branduri pe piata care le produc. Si, daca suntem obisnuiti sa ne oferim lucruri de calitate, iti recomandam sa nu faci rabat nici cand vine vorba despre rola prosop hartie sau hartia igienica. Asta pentru ca, s-a demonstrat, calitatea hartiei chiar are importanta pentru o igiena corespunzatoare. De exemplu, pentru maini, este indicat sa folositi prosoape de hartie. De ce? Pentru ca sunt mult mai igienice decat cele din material textil sau decat sa folositi uscatoare electrice.

Mark Wilcox, consultant si profesor de microbiologie medicala la Universitatea din Leeds (Regatul Unit) a facut un studiu cu privire la raspandirea microbilor si bacteriilor. Acest studiu a fost facut in cadrul mai multor spitale, din tari diferite. In fiecare spital, au fost amenajate doua bai, fiecare avand o singura metoda de uscare a mainilor disponibila, cu scopul de a masura prevalenta contaminarii mediului in baile spitalului asociate cu metodele de uscare a mainilor. Printre bacteriile supuse cercetarii au fost Staphylocooccus Aureus, enterococi, enterobacterii, inclusiv Escherichia coli si Klebsiella spp. Rezultatele au aratat diferente semnificative in contaminarea cu bacterii: in baile echipate cu dispozitive de uscare cu jet de aer s-au colectat mai multe bacterii, atat de pe podea, cat si de la uscator, comparativ cu structurile echipate cu prosoape de hartie.

Desigur, fara apa si sapun, nici macar hartia nu poate face fata bacteriilor.

Mainile noastre sunt un recipient pentru germeni. Un procent dintre acestea sunt microorganisme nepatogene, care rezida in mod normal pe piele, fara a crea daune. Cu toate acestea, acestea pot fi unite de virusi si bacterii care circula in aer sau cu care intram in contact atingand cele mai diverse suprafete. Cum ne putem apara? In primul rand, spalandu-ne bine mainile, apoi acordand o atentie deosebita unor obiecte – sau locuri – cu care intram in contact in timpul zilei.

Mainile sunt de fapt principalele noastre mijloace de contact cu lumea si sunt, prin urmare, cele mai expuse germenilor de tot felul. Unii sunt inofensive (de exemplu, cele mai multe dintre cele pe care le „intalnim” in transportul in comun), altele potential periculoase (cum ar fi cele pe care le aducem in interior cu incaltamintea); pe unele le gasim exact acolo unde le asteptam (manere si robinete de la toaletele publice), altele unde nu ne-am gandi niciodata sa le gasim (colile de hartie). Bacteriile nu ocolesc nici PC-urile, telefoanele inteligente si telefoanele fixe: doar ganditi-va ca, potrivit unei cercetari americane, sute de bacterii traiesc pe aceste instrumente: la un mouse gasim 260 de bacterii pe cm2, pe o tastatura 511 si 3.895 pe receptorul telefonului!

Acestea fiind zise, acordati o importanta deosebita folosirii produselor de igienizare si hartiei pentru a va sterge bine mainile. Unde puteti gasi produse adecvate? Desigur, la Sanito.ro!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*