Kaspersky si Salvati Copiii Romania sustin educatia digitala a elevilor

Kaspersky si Salvati Copiii Romania, prin intermediul programului Ora de Net, colaboreaza pentru a creste nivelul educatiei copiilor si a profesorilor privind mediul digital. Programul din acest an include informarea unui numar de 500 de parinti si profesori din 15 scoli din Bucuresti.

Compania Kaspersky continua activitatile menite a ajuta copiii sa se bucure in siguranta de mediul digital, prin intermediul unui parteneriat cu Salvati Copiii Romania – Ora de Net. Colaborarea are in vedere pregatirea unui numar total de 500 de profesori si parinti din 15 scoli bucurestene, prin discutii despre mediul digital in cadrul unor intalniri cu parintii si la clasa. Discutiile in clasa vor avea ca suport cartea „Kasper, Sky si ursul cel verde”, care a fost lansata de companie in Romania la inceputul acestei veri.

Cartea „Kasper, Sky si ursul cel verde” este scrisa de o cunoscuta autoare olandeza de carti pentru copii si tineri, Marlies Slegers si isi propune sa le fie un ghid prietenos celor mici, in mediul digital. Cartea spune povestea baietelului Kasper si a lui Sky, colega si prietena lui. Kasper primeste un cadou de la bunicul lui, fost marinar: un urs de plus verde, pe nume Midori Kuma, care se este mai mult decat o jucarie: poate sa vorbeasca, iar atunci cand Kasper este pe cale sa faca un lucru periculos – sa isi dea parola din contul unui joc online catre alt coleg –  ursul se inroseste si il impiedica.

„Un recent studiu Kaspersky, derulat la nivel global, arata ca 81% dintre parinti spun ca este o responsabilitate comuna a parintilor si a scolii sa-i invete pe copii despre siguranta online, si consideram ca sunt multe lucruri de facut in acest domeniu”, puncteaza Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria si Moldova, la Kaspersky. „In acelasi timp, multor parinti le este greu sa abordeze acest subiect, pentru ca nu au experienta necesara de a pune problema, astfel incat mesajul lor sa ajunga la copii. Prin intermediul colaborarii cu Ora de Net, dorim sa venim in sprijinul cat mai multor parinti si profesori, astfel incat copiii sa se poata bucura in siguranta de mediul digital.”

O cercetare Kaspersky arata ca, atunci cand au conversatii cu copiii lor despre folosirea Internetului, parintilor le este cel mai greu:

  • Sa explice amenintarile intr-un mod in care copiii sa poata intelege si la care sa reactioneze (60%)
  • Sa ii faca pe copii sa ia in serios amenintarile (51%)
  • Sa ii convinga pe copii sa nu urmeze si/sau sa le acorde parintilor suficienta incredere incat sa nu se lase influentati de alti copii (60%)

„Tehnologia este prezenta in viata copiilor de la varste din ce in ce mai mici si cu toate ca ea aduce o multitudine de beneficii, poate prezenta si o serie de riscuri. De aceea, pentru a ne asigura ca spatiul online in care copiii exploreaza si isi dezvolta abilitatile este unul sigur, consideram esential ca parintii si cadrele didactice sa colaboreze pentru a ghida si educa copiii. Prin programul Ora de Net, Salvati Copiii ofera o serie de resurse concepute pentru fiecare etapa de dezvoltare a copiilor, cu ajutorul carora se pot aborda cele mai importante subiecte legate de folosirea utila si sigura a Internetului”, a declarat Teodora Stoica, Manager Proiect Salvati Copiii Romania.

Pentru a ajuta familiile sa protejeze copiii de diverse amenintari pe Internet, Kaspersky recomanda:

  • Discutati cu copilul despre timpul pe care il poate petrece pe retelele de socializare. Incercati sa il convingeti sa nu foloseasca retelele de socializare la scoala, in timpul orelor, sau noaptea.
  • Incercati sa nu limitati cercul social al copilului, dar spuneti-i sa aiba grija atunci cand isi alege prietenii si cunostintele.
  • Daca sunteti utilizator de produse Kaspersky, activati functionalitatea de control parental din Kaspersky Security Cloud, Kaspersky Total Securitysau utilizati software specializat, cum ar fi Kaspersky Safe Kids, care le permite parintilor sa monitorizeze ce fac, vad sau cauta copiii lor online pe toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile. Software-ul ofera, de asemenea, sfaturi utile cu privire la o conduita sigura in mediul online. Explicati-le clar copiilor beneficiile unui astfel de software, astfel incat acestia sa se simta confortabil cu privire la controlul necesar si la implicarea adultilor.

Kaspersky a derulat un studiu international in randul parintilor cu copii intre 7 si 12 ani, pentru a explora tendintele, practicile si provocarile intalnite in incercarea de a-i tine pe copii in siguranta in mediul online, Acoperind aproape 20 de tari din toate regiunile lumii, Kaspersky a chestionat aproape 9000 de parinti si a studiat modul in care dispozitivele conectate la Internet sunt folosite acasa, care sunt cele mai mari temeri ale parintilor, in acest domeniu, si cum le fac fata acestia.

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in 1997. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*