Samsung prezintă primul său procesor mobil integrat 5G – Exynos 980

The Exynos 980_3

Cu funcții multi-mode și frecvențe sub-6GHz, cu viteză de până la 2.55 Gbps, Exynos 980 aduce conectivitatea 5G pe multe dispozitive mobile

 Procesorul neural (NPU) îmbunătățit, permite experiențe AI mult mai complexe

București, România – 04 Septembrie 2019 – Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat astăzi cel mai recent procesor mobil, Exynos 980, care combină cel mai înalt nivel de performanță al conectivității cu un modem integrat 5G și performanțe de procesare inteligentă într-un singur cip.

„Odată cu introducerea modem-ului nostru 5G anul trecut, Samsung a avansat în revoluția 5G, deschizând drumul către următoarea eră în ceea ce privește mobilitatea. Cu 5G integrat în Exynos 980, Samsung își dorește să creeze o rețea 5G accesibilă pentru o gamă largă de utilizatori, continuând să inoveze pe piața mobilă 5G”, a declarat Ben Hur, vicepreședinte al System LSI marketing, Samsung Electronics.

Bazat pe tehnologia avansată de procesare FinFET de 8 nanometri (nm), Exynos 980 este primul procesor de inteligență artificială (AI) produs de Samsung cu un modem 5G integrat., Exynos 980 înglobează modemul 5G ajutând la reducerea consumului de energie, dar și la creșterea eficienței spațiului unui dispozitiv. Modemul noului procesor mobil compatibil cu toate rețelele de la 5G, până la 2G, oferă o viteză rapidă de downlink în 4G LTE și până la 2,55 Gbps în frecvențe sub-6GHz 5G. Modemul acceptă, de asemenea, conectivitatea dublă E-UTRA-NR (EN-DC), care combină conectivitatea 2CC LTE și 5G pentru a maximiza viteza de downlink mobilă de până la 3,55 Gbps. În plus, procesorul acceptă noul standard Wi-Fi 6, IEEE 802.11ax, care oferă o viteză mai rapidă și o stabilitate mai mare pentru jocuri online și streaming video de înaltă rezoluție.

Cu un procesor puternic și un GPU la bord, Exynos 980 poate rula mai multe aplicații simultan, modele complexe de design UX și jocuri grafice de înaltă rezoluție. Având două dintre cele mai recente nuclee de procesare Cortex-A77 de înaltă performanță și patru nuclee Cortex-A55, Exynos 980 furnizează puterea de calcul rapidă și complexă necesară în era 5G. Pentru jocuri realiste și experiențe imersive, procesorul vine cu GPU Mali-G76 de top.

The Exynos 980_1

Unitatea de procesare neurală (NPU) dispune de performanțe ridicate de până la 2,7 ori în comparație cu predecesorul său și este încorporată în Exynos 980 pentru a oferi inteligență de nivel următor pe următoarele device-uri. Cu NPU integrat, sarcinile AI sunt procesate chiar de pe device și nu sunt încărcate pe un server, oferind astfel o mai bună confidențialitate și securitate a datelor. NPU adaugă îmbunătățiri la aplicații, precum autentificarea securizată a utilizatorului, filtrarea conținutului, realitatea mixtă, camera inteligentă și multe altele.

Pentru fotografii avansate, Exynos 980 oferă performanțe de top camerei cu suport de rezoluție până la 108 megapixeli (Mp). Procesorul avansat de semnal al imaginilor (ISP) acceptă până la cinci senzori individuali și este capabil să proceseze simultan trei senzori pentru experiențe integrate în ceea ce privește camera. Împreună cu NPU, camera foto care are la bază inteligența artificială este capabilă să detecteze și să înțeleagă scene sau obiecte, iar în funcție de acestea, camera face ajustările optime în setări.

Pentru o experiență multimedia captivantă, codecul multi-format (MFC) al lui Exynos 980 acceptă codificarea și decodarea video-urilor în 4K UHD la 120 de cadre pe secundă (fps). HDR10+ cu mapare dinamică oferă culori mai detaliate și mai luminoase ale conținutului video.

Exynos 980 urmează să fie produs în masă până la sfârșitul acestui an.

Pentru mai multe informații despre produsele Exynos Samsung, vizitați http://www.samsung.com/exynos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*