Cu Royal Imob te muti rapid

Anul acesta, dupa terminarea liceului am decis ca ma voi inscrie la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Aceasta a fost prima mea optiune inca de la inceput, dar si datorita faptului ca imi place acest oras. Am intrat pe royal-imob.ro, un site cu oferte imobiliare pentru a gasi anunturi care sa ofere inchirieri apartamente Ploiesti la preturi avantajoase.
Nu a trebuit sa caut foarte mult pentru a gasi un anunt avantajos si aproape de Universitate. Fiind situat aproape de facilitati precum magazine, o banca importnata si chiar si de facultate, pretul pe care l-am platit a fost unul foarte corect, iar conditiile din apartament au fost “la cheie”.
Iata si alte motive care m-au impins sa aleg orasul Ploiesti:
1. Muzeul ,,Casa de Targovet”
Este amplasat in Str Democratiei nr 2. Structura sa imbina elementele de arhitectura romaneasca cu unele de influenta naturala. Muzeul se poate vizita in intervalul orar 09-17:00, de marti pana duminica. Muzeul prezinta in interior un design al unui negustor bogat din secolele VIII-lea/XIX-lea cand ea include o serie de piese originale, care au facut parte din interiorul casei Hagi Prodan, o adevarata opera de arta.
In acest muzeu, inca mai exista lucruri ramase de atunci: masutele incrustate cu sidef, sofaua cu perne inflorate, narghilele si ciubucele, vase de ars mirodenii, laditele de zestre sculptate, scaunele in stil florentin si un mobilier cu insertie de sidef. Muzeul este localizat in Ploiesti. Muzeul ne introduce in atmosfera perioadei din urma. A fost construit in anul 1785 de mai multi mesteri priceputi, pentru un negustor localnic.
2. Muzeul Petrolului
A fost inaugurat la 8 octombrie in anul 1961, ca urmare a sarbatoririi centenarului industriei petroliere romanesti, in anul 1957. Este gazduit de un frumos edificiu, care a permis amenajarea mai multor sali si are o curte care a fost transformata intr-o expoziţie in aer liber. Patrimoniul muzeului a crescut de la 800 piese in anul 1961, la peste 8.000 in anul 1994, fiind un mare procent. Este singurul muzeu de acest gen din Romania si infiintarea sa era la Ploiesti, avand o recunoastere a statutului orasului in cadrul industriei petroliere din tara noastra. Muzeul este un edificiu impresionant, in care sunt amenajate sali si o curte de expozitie in aer liber. In acest muzeu se pot vedea exponatele de mare interes, precum: o hegna( un fel de galeata mare, actionata de cal), macheta primei instalatii de foraj mecanic din Romania, o macheta a fabricii de gaz din anul 1856, unelte si lampi de miner din sec al XIX-lea.
Ploiestiul este unul dintre cele mai importante orase ale tarii noastre si se afla la o distanta mica fata de capitala si anume, la 60 km. A fost fondat oficial de Mihai Viteazul in 1599 si se afla intre doua rauri mari: Prahova, spre sud-vest si Teleajanul, spre nord si est. „Capitala aurului negru” cum mai este denumit orasul Ploiesti, a fost dezvoltata pe o mosie lui Mihai Viteazul si prin anii 1800 a inceput exploatarea masiva a zacamintelor de petrol. Royal-imob.ro te ajuta sa te muti rapid in orice oras din Romania!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*