Regulile de igiena privind epilatul corect

Indiferent ca vorbim despre epilare in cadrul unui salon profesional, fie de cea la domiciliu pe care majoritatea dintre noi o practicam si o gasim pe alocuri mai facila, pana si epilarea necesita niste reguli de igiena ce trebuie urmate cu strictete.

De aceste reguli este posibil sa mai fi auzit si in ceea ce priveste alte tehnici de infrumusetare, precum crearea unghiilor, colorarea parului, etc.

Regulile de igiena au drept scop, in primul rand, mentinerea sanatatii umane, dar acestea pot uneori sa favorizeze sau sa defavorizeze mediul si modul de lucru. De aceea este extrem de important sa tii cont de ele de fiecare data cand apelezi la fel si fel de tehnici de infrumusetare, inclusiv la cele epilare.

Care sunt regulile principale de igiena in ceea ce priveste un epilat corect si sanatos?

Fie ca vorbim de tehnica epilarii acasa, prin metodele traditionale existente, fie ca apelam la un specialist, cu totii trebuie sa avem in vedere aceste reguli simple, de baza.

In primul rand, folosirea de manusi unica folosinta. Ar trebui de fiecaree data sa folosesti aceste manusi care au rolul de a impiedica transferul de ceara, spre exemplu, pe mainile sensibile. Ceara fierbinte poate duce la arsuri extrem de neplacute si implicit la incapacitatea de a face lucrurile care-ti fac placere. Nu este cazul sa transformam aparent o operatiune banala, intr-una tragica.

In acelasi timp, nu trebuie sa omitem utilizarea de dezinfectanti instrumentar. De regula, ustensilele de lucru nu ar trebui lasate intr-un loc expus la aer, in medii umede unde se pot forma bacterii. Dar cea mai sigura metoda pentru a ne asigura ca pielea noastra va beneficia de rezultatul mult dorit fara compromisuri, se va realiza prin dezinfectarea riguroasa a instrumentelor de lucru, atat la salon, cat si acasa.

De ce dezinfectanti specializati pentru instrumente si nu pur si simplu apa si sapun?

Pentru ca aceste solutii sunt concepute special pentru a elimina absolut orice reziduu si mediu bacterian in dezvoltare, in timp ce unele bacterii ar putea prezenta imunitate la apa si sapun.

Totodata iti recomand ca de fiecare data sa consulti lista de ingrediente ale fiecarui produs, pentru a preveni aparitia unei alergii in contact cu atingerea pielii. De asemenea, nu uita sa vizualizezi si modul de aplicare, oricat de specialist ai fi in domeniu. Sunt produse ce au o modalitate usor diversa de aplicare/actiune a produselor depilatoare.

Si, in cele din urma, nu uita sa-ti alegi produsele potrivite pentru tipul tau de piele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*