Falimentul si tot ce trebuie sa stii despre acesta

Atunci cand un antreprenor sau un patron aude cuvantul faliment, nu va avea o reactie prea frumoasa. Falimentul este lucrul de care se tem cel mai mult cei care detin un business in Romania, si nu numai. Conform statisticilor, se pare ca afacerile mici sunt mult mai predispuse falimentului. De aceea, atunci cand se porneste la drum cu o afacere, fiecare antreprenor ar trebui sa ia in calcul anumite statistici. Trebuie sa fie constienti ca succesul intr-un business nu este niciodata garantat, indiferent de cat de buna este ideea. In momentul in care o firma de mici sau mari dimensiuni intra in faliment sau insolventa, lucrurile nu sunt chiar simple. Nu inseamna ca pui doar lacatul pe usa si gata, asta a fost tot. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le iei in considerare si pentru care ar fi bine sa ceri sfatul si, de ce nu, sa fii reprezentat de un avocat specializat in asa ceva. Un avocat Bucuresti specializat in insolventa sau faliment trebuie sa ofere asistare si reprezentare in cazul procedurii de insolventa sau faliment. Ce trebuie sa iti ofere un astfel de avocat?

Trebuie sa iti ofere redactarea documentelor necesare depunerii cererii de deschidere a procedurii la cererea debitorului, formularea cererii de deschidere la cererea creditorului, contestatie impotriva cererii de deschiderea procedurii de insolventa, redactarea declaratiilor de creanta, contestatii tabel preliminar , contestatii tabel definitiv, contestatii raport de activitate, intocmire plan de reorganizare, cereri de plata si orice fel de actiuni in cadrul procedurii de insolventa si procedurii de faliment, reprezentarea in cadrul adunarii creditorilor, in fata administratorilor sau lichidatorilor judiciari precum si in fata instantelor judecatoresti etc. Un astfel de avocat Bucuresti, de exemplu, trebuie sa iti poata oferi si servici legate de drept societar sau drept administrativ in cazul in care ai nevoie de asa ceva.

Aminteam mai sus despre anumite proceduri. Ce proceduri sunt pentru inchiderea unei firme si ce inseamna fiecare dintre ea?

  1. Procedura falimentului este procedura care se aplica unui debitor in vederea lichidarii averii acestuia pentru acoperirea pasivului, fiind apoi urmata de radierea debitorului in registrul in care acesta a fost inmatriculat.
  2. Procedura de insolventa este o procedura care se va deschide la cererea debitorului sau a creditorilor, in cazul in care o societate se afla in stare de insolventa. Conform legii, starea de insolventa reprezinta acea stare a patrimoniului unei societati care se va caracteriza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide si exigible.
  3. Procedura de reorganizare judiciara este tot o procedura de insolventa care se poate aplica debitorului in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Aceasta procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan. Acest plan se numeste plan de organizare si prevede mai multe lucruri.

Acestea sunt cateva proceduri ce se pot aplica in cazul falimentului sau insolventei. Asa cum spuneam, este indicat sa apelezi la serviciile unui avocat Bucuresti cu experienta.

Asadar, daca firma ta intra in insolventa sau in faliment nu iti face griji. Intotdeauna va fi cineva acolo care sa te ajute si sa te sfatuiasca poate cum poti sa o iei de la capat.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*