Samsung Electronics își extinde parteneriatele și centrele de certificare, construind propriul ecosistem HDR10+

Certificarea HDR10+ și programul logo îmbunătățesc experiența de vizionare cu conținut mult mai realist cu peste 40 de membri, precum furnizori de conținut și producători de chip-uri pentru smartphone-uri

București, România – 24 decembrie, 2018 – Samsung Electronics a anunțat expansiunea ecosistemului HDR10+ către 45 de industrii partenere și construcția unui nou centru de certificare în China. Noile parteneriate, ce includ atât servicii de online streaming sau de conținut, cât și servicii pentru industria de semiconductori, vor îmbunătăți calitatea imaginii pentru utilizatori și vor extinde impactul pe care îl are tehnologia HDR10+ pe diferite segmente de piață.

În luna iunie, Samsung Electronics a lansat programul de certificare HDR10+ și logo în parteneriat cu 20th Century Fox și Panasonic. HDR10 + este tehnologia standard Samsung de ultimă generație pentru procesarea imaginilor, care optimizează nivelurile de luminozitate și contrastul pentru fiecare cadru, ceea ce face ca zonele luminoase și cele întunecate să fie mai intense, astfel încât să ofere o experiență reală de vizionare.

Datorită noilor parteneriate pe care Samsung le-a încheiat cu furnizori de conținut, utilizatorii vor putea accesa în curând mai mult conținut în culori vii, cât mai apropiate de realitate. Rakuten TV, un serviciu european online de streaming, va oferi conținut HDR10 + începând cu prima jumătate a anului viitor. Unul dintre cele mai mari servicii OTT / VOD din Europa Centrală și de Est, MEGOGO, finalizează în prezent procesul de licențiere HDR10+, adoptând oficial HDR10+ și intenționează să lanseze conținut HDR10+ pe platforma sa, care poate fi vizionat pe toate device-urile Samsung Smart TV.

De asemenea, în 2017, Samsung a lansat serviciul premium de streaming video, împreună cu Amazon, Prime Video devenind primul serviciu de streaming care difuzează toate videoclipurile de 4K (UHD) în HDR10+. În 2018, Amazon a integrat HDR10+ în Amazon Fire Stick 4K, care a fost lansat în octombrie. Un alt partener HDR10+ este și Warner Bros. Home Entertainment a creat peste 70 de titluri compatibile HDR10+ și intenționează să aibă peste 100 de titluri disponibile pentru distribuție digitală în HDR10+ până la începutul anului viitor.

Samsung încheie, de asemenea, parteneriate cu principalii producătorii de cipuri pentru smartphone-uri. Qualcomm, un producător de echipamente pentru semiconductori și de telecomunicații din Statele Unite și un membru al alianței HDR10+, a anunțat recent că HDR10+ va fi integrat pe noul său chip Snapdragon 855. Arm, companie britanică și lider de inovație în tehnologia mobilă, care a colaborat cu Samsung System LSI, se va alătura, de asemenea, rețelei HDR10+, crescând astfel influența tehnologiei HDR10+ în categoria mobilă.

„În contextul în care HDR este deja una dintre cele mai importante tehnologii, responsabilă pentru calitatea excelentă a imaginii, formatul Samsung HDR10+ câștigă din ce în ce mai mult teren. HDR10+ a fost deja foarte bine primit de către companii importante din diverse industrii. Samsung va continua să dezvolte această tehnologie, menținându-și poziția de lider în tehnologia HDR și prezența constantă pe piața globală TV”, a declarat Hyogun Lee, Vicepreședinte executiv al Visual Display Business Samsung Electronics.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*