Bilete cu doar 35 de lei pana pe 7 ianuarie, la un “Altfel” de concert, sustinut de Nicolae Botgros si orchestra “Lautarii”, in data de 23 februarie!

IMG_7304

Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii ” – concert grandios „Altfel ” la începutul lui 2019! Regalul vocilor de Aur din muzica ușoară și din muzica populară are loc sâmbătă – 23 februarie,  de la ora 20:00 la Sala Palatului! Toată armonia și toate emoțiile acumulate în cele patru decenii de muncă asiduă vor fi transmise publicului într-un spectacol extraordinar, sub conducerea  Maestrului Nicolae Botgros.  Pâna pe 7 ianuarie  biletele costă 35 de lei și se găsesc aici  https://www.iabilet.ro/bilete-nicolae-botgros-si-lautarii-altfel-38263/

Cu o seară înainte de Dragobete, românii de pretutindeni sunt invitaţi la un concert de neratat, pe ritmuri tradiţionale, clasice dar și  de muzică populară. Artiști cunoscuți ai muzicii ușoare dar și maeștri ai muzicii populare romanești, vor aduce un omagiu maestrului Nicolae Botgros printr-un spectacol inedit în care se vor auzi cântece din toate zonele și din toate… zările! Așadar, în preajma sărbătorii  iubirii la români dar și de ziua de naștere a lui Nicolae Botgros (nascut pe 25 ianuarie), publicul este invitat la o adevărată incursiune culturală și spirituală, printr-o inedită plimbare  prin lumea fascinantă a  muzicii de pretutindeni!

Au răspuns deja la invitația unui concert denumit sugestiv „Alfel”, artiști obisnuiți ai Marii Scene a Palatului: Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling, Corina Chiriac, Natalia Barbu(intepretă de muzica ușoara din Republica Moldova, reprezentantă a Moldovei la Eurovision in 2007, fiica interpretei de muzică populară, romanțe și de estradă Ana Barbu), Sofia Vicoveanca, Petrică Mațu Stoian, Ionuț Fulea, Nicușor Iordan, Ion Paladi, Ana Dabija, Tatiana Jacotă si Lilia Roșca, colaboratori  și prieteni de-o viața ai maestrului Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 în satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, într-o familie de lăutari. A studiat la Şcoala de Arte din Soroca şi la Conservatorul „G. Musicescu” din Chişinău. Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocârlia” de la Edineţ. În 1973 este violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii, apoi la „Joc”, ca în 1978 să devină director artistic și prim-violonist la „Lăutarii”.

În 1982, maestrul a fost distins cu titlul Artist emerit şi în 1988 – cu cel de Artist al Poporului. În 1993 a fost decorat cu Ordinul Republicii. În 2014, i s-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” al României, în grad de comandor. În 2002, postul de Televiziune „România Internaţional” l-a declarat pe Nicolae Botgros drept dirijorul celei mai bune orchestre din întreg spaţiul românesc. Printr-o hotărâre de guvern din ianuarie 2014, numele lui Nicolae Botgros îl poartă Şcoala de Arte din Soroca, unde marele maestru a învăţat în anii 1968-1972.

Nicolae Botgros a dus faima muzicii populare în zeci de țări europene, în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, precum și în toate ţările din spațiul ex-sovietic. De-a lungul activităţii sale, a acompaniat sute de interpreţi din R. Moldova şi România: Nicolae Sulac, Zinaida Julea, Lidia Bejenaru, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin ş.a.

Orchestra „Lăutarii” a fost fondată în 1970, iar pe parcursul acestor ani, a susţinut mii de spectacole de mare rezonanţă în toată Moldova, dar şi pe cele mai prestigioase scene din lume – Grecia, Italia, Germania, Franţa, Turcia, Danemarca, SUA, Austria, Mongolia şi alte ţări. O pagină de referinţă în biografia artistică a orchestrei de muzică populară „Lăutarii” o constituie colaborarea cu cei mai reprezentativi exponenţi ai tuturor zonelor folclorice din România, fie în spectacole, fie în înregistrări, numărul CD-urilor editate apropiindu-se de 200

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*