Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este cea mai moderna si eficienta solutie prin care pot fi inlocuiti dintii pierduti din diverse motive. Cu ajutorul acestei metode pacientii care si-au pierdut dintii se pot bucura din nou de beneficiile oferite de catre o dantura buna. Cu toate ca multi dintre noi au auzit cel putin o data termenul implant dentar putini sunt cei care stiu cu adevarat ceea ce presupune aceasta operatiune motiv pentru care in continuarea acestui articol voi oferi informatii care sa te ajute sa iti faci o idee cat mai profunda despre ceea ce inseamna implantul dentar iar atunci cand te afli in situatia in care trebuie sa alegi intre un implant dentar si o alta modalitate de reconstruire a danturii sa stii ce trebuie sa alegi. Avand in vedere avantajele oferite de catre implantul dentar cu siguranta ca aceasta este metoda cea mai eficienta la care trebuie sa apelezi atunci cand trebuie sa iti reconstruiesti un dinte sau mai multe. Acestea fiind zise haideti sa aflam impreuna care sunt cele mai importante informatii ce trebuie cunoscute despre imaplantul dentar.

Implantul dentar este modalitatea prin care medicul stomatolog reconstruieste dintii pierduti ca urmare a diverselor afectiuni dentare sau ca urmare a unor accidente. Aceasta modalitate de reconstructie a dintilor presupune introducerea in gingie a unui surub din titan astfel incat acesta sa creeze o radacina artificiala in osul maxilar urmand ca ulterior acestui surub din titan sa ii fie atasata o punte, coroana sau o proteza astfel incat la finalul acestei operatiuni pacientul sa se poata bucura din nou de avantajele oferite de catre o dantura completa. Materialul din care este confectionat surubul ce se introduce in gingie trebuie sa fie confectionat din titan pentru ca doar acest material este acceptat 100% de catre corpul uman, lucru extrem de important pentru succesul implantului dentar.

In concluzie implantul dentar este in acest moment solutia cea mai eficienta din toate punctele de vedere prin care dintii pot fi inlocuiti. Datorita acestei tehnologii o persoana care si-a pierdut dintii are de ales intre mai multe modalitati de reconstructie a danturii, implantul dentar fiind cea mai eficienta metoda prin care dantura umana poate fi reconstruita in cele mai mici detalii.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*