Campionatul Super Rally Craiova

Sambata 15 septembrie la Craiova a avut loc Campionatul Super Rally, evenimet ce a atras peste 5000 de spectatori atat craioveni cat si din afara orasului.

Punctul de atractie al pasionatilor de motorsport a fost bineinteles prima masina electrica de curse din Romania, ce a participat la acest eveniment, mai exact la deschis, neputand sa concureze deoarece inca nu exista clasa electrica in cadrul competitiilor de viteza din Romania.

Aceasta masina ii apartine pilotului Sorin Ghisoi, multiplu campion national la competitii de viteza. Acesta a avut ideea de a demara proiectul curajos si inovator, de convertire a unui motor termic intr-unul electric, fiind inspirat din intrebarile fiului sau in varsta de 8 ani”Ma tot intreba fiul meu cum cred ca o sa arate lumea in viitor. Mi-am dat seama ca incet-incet, unul cate unul, fiecare dintre noi putem sa ne aducem contributia cu ceva. Adrenalina poate sa existe si fara zgomot, iar o masina electrica e mai ieftin de intretinut. Prevad ca ce fac eu acum, impreuna cu colegii mei din Kaufland e-Rally Team, deschizand drumurile unei noi categorii de competitie, peste cativa ani va fi normalitatea.

Traseul pe care sute de cai putere si-au dat intalnire, a fost unul de tip circuit stradal, ce a avut o lungime de 5.4 km, fiind organziat in centrul orasului Craiova de AMC Racing, sub egida lui Mihai Leu, unde 37 de piloti au facut un adevarat spectacol pe 4 roti.

Pe primul loc s-a clasat veteranul Titi Aur, care a scos un timp de doar 3:20,981, locul al doilea fiind ocupat de Mihai Leu ce s-a aflat la bordul unui superb Ferrari 458 iar pe locul trei s-a situat Dani Otil care a concurat cu un Radical SR4 si a terminat concursul cu un timp de 3:28,056

Daca te numeri printre pasionatii de motor sport si adrenalina si daca iti doreste sa vezi prima masina de curse din Romania, in actiune, o vei putea face la la Campulung Muscel (22-23 septembrie), la Sibiu (5-6 octombrie), la Poaiana Brasov (13-14 octombrie)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*