Solutii OPTEX cu costuri reduse pentru eficienta certificata in detectie

OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, vine in ajutorul proprietarilor de imobile prin recomandarea unor dispozitive moderne si eficiente, dar, in acelasi timp cu preturi de achizitie accesibile, potrivite pentru orice buget.

Faptul ca detineti o proprietate va poate simplifica intr-o anumita masura existenta, atat pentru familie, cat si pentru companii, caci confera o anumita siguranta cu privire la viitor. Trebuie adaugat insa ca orice proprietate vine si cu o serie de riscuri, care, daca sunt neglijate, se pot transforma in realitati neplacute. Astfel, orice imobil, indiferent ca este locuinta personala sau sediu de firma, poate deveni o adevarata atractie pentru hoti ori de cate ori nu se afla cineva in locatie. Iar, in situatiile in care prezenta si absenta oamenilor in locatie se succede dupa un program fix, cum este cazul persoanelor care lucreaza cu norma intreaga si al sediilor de firma, programarea unei spargeri cu succes este cat se poate de simpla.
Pentru a evita astfel de neplaceri, este recomandat ca proprietarii sa instaleze sisteme de alarma moderne si adaptate la specificul locatiei si bunurilor protejate. Problema este ca pe piata sunt prezente foarte multe solutii de detectie, plasate in diferite segmente de pret si cu rezultate greu de verificat, utilizatorilor fiindu-le de multe ori dificil sa faca o alegere in cunostinta de cauza. Din acest motiv, OPTEX vine in sprijinul celor interesati prin recomandarea unor dispozitive de detectie accesibile, dar cu rezultate certificate – familiile de produse RXC si FMX.

Detectoarele OPTEX din seria RXC reprezinta succesoarele modelelor RX si CX, beneficiind de certificare de securitate de Gradul 2. Ceea ce inseamna ca asigura un nivel ridicat de securitate obiectivelor rezidentiale, fiind totodata potrivite si pentru anumite aplicatii din domeniul comercial. Avand o raza de actiune de 12m si un unghi de cuprindere de 850 cu 78 zone, ele folosesc tehnologia PIR (passive infrared) pentru a determina prezenta corpurilor care emit caldura, vizibila in spectrul infrarosu, din suprafata monitorizata. Sensibilitatea detectiei poate fi fixata pe unul dintre cele trei niveluri prestabilite si este amplificata in mod automat atunci cand temperatura mediului inconjurator este apropiata de cea a corpului uman, astfel incat eficienta sa fie mentinuta la cel mai inalt nivel. In paralel, sunt evitate alarmele false prin utilizarea a cel putin 4 zone de detectie pentru fiecare punct monitorizat, decizia de raportare a unui eventual intrus fiind luata de o platforma de procesare moderna incorporata, pe baza unul algoritm avansat. De asemenea, mai trebuie adaugat ca datorita temperaturii de operare cuprinse intre -200C si +500C, detectoarele OPTEX din seria RXC pot fi utilizate si pentru a securiza incintele cu variatii mari de temperatura, precum garajele sau magaziile.

In plus, proprietarii pot adauga sistemului de alarma si detectoare din seria FMX, bazate pe aceeasi tehnologie PIR cu 78 zone de detectie, dar cu o raza de acoperire de 15m. La fel ca modelele RXC, acestea sunt incadrate ca dispozitive High End pentru domeniul rezidential si adecvate utilizarii in domeniul comercial, dispun de trei niveluri de sensibilitate prestabilite si amplifica in mod automat sensibilitatea detectiei atunci cand temperatura mediului ambiant se situeaza in intervalul 35-370C, putand opera intre aceleasi temperaturi, cuprinse intre -200C si +500C. De asemenea, informatia colectata despre radiatia IR a unui punct prin cele 4 zone de detectie este analizata digital cu ajutorul procesorului integrat pentru a stabili daca alarma este reala sau falsa.
In concluzie, proprietarii de imobile pot instala solutii de detectie performante si fiabile, chiar si atunci cand nu dispun de bugete generoase. Indiferent ca opteaza pentru modele din familia RXC sau FMX sau pentru o combinatie intre ele, ei au garantia unei detectii eficiente, certificata dupa standarde moderne.
Despre Optex
OPTEX Co., Ltd este lider global in dezvoltarea de solutii de detectie, senzorii OPTEX dedicati supravegherii de interior si de exterior fiind distribuiti la nivel mondial. Printre produsele lansate se numara atat detectoare cu fir si wireless, cat si senzori specializati cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrari de sisteme de securitate. De la lansare si pana acum, OPTEX si-a construit reputatia la nivel mondial de producator de produse si tehnologii inovative si de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*