88% dintre români au auzit de Inteligența Artificială

Românii sunt la curent cu inovațiile în tehnologie, precum Inteligența Artificială, potrivit rezultatelor cercetării de piață comandate de Huawei și derulate în iunie 2018.

Astfel, 88% dintre aceștia au auzit de Inteligența Artificială și, dintre cei care au auzit despre această tehnologie, 88% o asociază cu roboții, 64% cu Hardware/Software, 63% cu automobilele, 60% cu medicina și 51% cu industria militară.

            Mai mult, jumătate dintre românii care au auzit de Inteligența Artificială intenționează să își achiziționeze un smartphone cu tehnologii AI în următoarele 24 luni.

Când vine vorba despre cele mai căutate atribute de la un telefon cu Inteligență Artificială, pe primul loc se află eficientizarea consumului de energie și o baterie mai rezistentă, pe locul doi memoria telefonului, iar pe următoarele locuri îmbunătățirea experienței de navigare și calitatea fotografiilor.

Huawei, unul din cei mai importanți producători de smartphone-uri pe plan local, este totodată și un brand cu notorietate și credibilitate pe piața locală fiind cea mai cunoscută marcă în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 și 45 ani (9 din 10) și a doua cea mai cunoscută marcă în rândul tuturor respondenților. În plus, 43% din respondenți știu că portofoliul Huawei include și smartphone-uri care integrează Inteligența Artificială.

Am fost surprinși și totodată bucuroși să vedem că românii sunt deschiși spre noile tehnologii, ba mai mult le așteaptă și și le doresc de la companiile în care au încredere, așa cum este și Huawei. Misiunea noastră este să le oferim consumatorilor inovații pentru o viață mai bună, iar tehnologiile AI integrate în Huawei P20 Pro fac deja asta, îmbunătățind considerabil atât durata de viață a bateriei, cât și performanțele foto de care utilizatorii se pot bucura.“ a declarat Alexandra Răuț, Brand Manager Huawei România.

Rezultatele cercetării de piață au fost prezentate în cadrul primei dezbateri despre Inteligența Artificială din România, la care au fost prezenți peste 200 experți în domeniu, reprezentanți ai mass-media, precum și consumatori pasionați de tehnologie.

Cercetarea de piață a fost realizată pentru Huawei de către compania iSense Solutions, în luna iunie 2018, pe un eșantion reprezentativ pentru publicul comercial, din mediul urban, cu vârste cuprinse între 24 și 45 ani.

Huawei P20 Pro – Inteligență Artificială la îndemâna tuturor

  • Huawei P20 Pro integrează un sistem de camere foto avansat, menit să capteze mai multă lumină, mai multe detalii și mai multă frumusețe: noul sistem triplu-camera Leica. Mai mult, modelul Pro al seriei P20 are cel mai mare număr cumulat de pixeli întâlnit pe un smartphone de pe piață la ora actuală, în timp ce modelul P20 integrează un nou sistem dual-camera Leica;
  • Funcții foto inovatoare, precum tehnologia Master AI, ce integrează “pricepere” foto profesionistă, bazată pe Inteligență Artificială și Huawei AIS, o tehnologie avansată AI de stabilizare optică;
  • O margine aproape inexistentă, un design inspirat de lumina naturală care are culori surprinzătoare și finisaje care reflectă și refractă lumina, inclusiv un finisaj de tip gradient pe Huawei P20 și Huawei P20 Pro;
  • Experiență de utilizare premium și fără cusur, datorită performanței de top a procesorului Kirin 970, ce integrează un NPU dedicat, interfeței EMUI 8.1 și versiunii Android™ 8.1.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Despre iSense Solutions

iSense Solutions – The Modern Consumer Company folosește cele mai recente tehnologii de sondare a consumatorului modern din România. Compania a fost fondată de Traian Năstase și Andrei Cânda, specialiști cu peste 13 ani de experiență în domeniul cercetării de piață și cu o expertiză academică solidă, fiind doctori în Sociologie, respectiv Marketing. Mai multe informații puteți găsi pe www.isensesolutions.ro și www.researchromania.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*