Cum sa alegi scafa potrivita pentru coaforul tau

Atunci cand clientii merg la coafor, nu cauta doar un loc in care sa isi tunda sau aranjeze parul, ci vor sa aiba parte de o experienta placuta si relaxanta, iar unul dintre factorii care contribuie la aceasta experienta este echipamentul folosit in salon. Dintre toate aceste echipamente, unul dintre cele mai importanta este scafa de coafor.

Scafele sunt folosite pentru spalarea si limpezirea parului inaintea colorarii, a taierii sau a altor tratamente. Exista o multime de modele de scafe pe piata, dar trebuie sa iei in considerare cateva lucruri inainte de a te decide asupra uneia dintre ele asa inca clientii tai sa fie multumiti.

Unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent cand alegi o scafa este confortul pe care il va oferi clientilor tai. Atunci cand le speli parul sau le aplici un tratament, ei trebuie sa stea cu capul in scafa pentru perioade lungi de timp, care uneori depasesc chiar 60 de minute. Iar acea pozitie inclinata, cu capul dat pe spate, poate fi extrem de incomoda daca scafa nu are forma corecta sau nu poate fi ajustata pe inaltime asa incat sa se potriveasca constitutiei clientului.

O scafa pentru coafor este formata din doua piese: scaunul si chiuveta propriu-zisa.

Scaunul pentru scafa trebuie sa fie imbracat intr-un material impermeabil, asa incat sa nu retina apa care ajunge inevitabil pe el din chiuveta sau de pe parul clientilor, dar acest material trebuie sa asigure si faptul ca cei care vor sta pe scaun nu vor alunca de pe el. De asemenea, el trebuie sa fie ajustabil – atat inaltimea, cat si inclinarea spatarului trebuie sa poata fi modificate pentru a-i asigura o pozitie confortabila clientului.

Chiuveta trebuie sa aiba o margine moale pe care clientul sa isi poata sprijini gatul intr-o pozitie comoda. Unele chiuvete sunt realizate din materiale tari ca granitul sau marmura, dar in cazul acestora poti folosi un suport de gat care se ataseaza pe marginea lor si este moale, fiind umplut cu burete. Mai trebuie sa fii atent si la furtunul prin care curge apa si sa vezi daca este suficient de lung incat si tu sa lucrezi cu usurinta.

Iti recomandam scafele pentru coafor calitative si la un pret accesibil de la Trendis!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*