Repatriere decedati Grecia

Decesul unui membru de familie este un eveniment dureros de dificil, iar daca membrii familiei nu s-au confruntat pana acum cu un astfel de fenomen, avem de menajat o situatie destul de delicata.
Decesul unui membru de familie este o tragedie ce afecteaza familia persoanei raposate din doua puncte de vedere, rudele victimei vor fi distruse din punct de vedere emotional si stoarse din punct de vedere financiar.
Un deces al unei persoane de cetatenie romana, care are loc pe suprafata altei tari este un eveniment extrem de costisitor. O repatriere decedati are potentialul de a costa familia raposatului cateva mii de euro. Companiile cu speficul de repatrieri decedati sunt responsabile cu actele aferente transportului persoanei decedate dintr-o tara intr-alta.

In cazul in care un membru de familie este rapus de boala pe teritoriul unei alte tari, iar rezultatul maladiei este decesul persoanei in cazua, tara adoptiva se face responsabila de inhumarea raposatului. De exemplu, Romania a semnat un acord cu Grecia in care este sipulata clauza care sustine faptul ca, persoanele decedate pe suprafata unui oras din Grecia, a caror familii nu isi permit cheltuielile de repatriere decedati, vor putea beneficia de o inmormantare graturita pe teritoriul Greciei.

Grecia este una dintre tarile spre care emigrantii romani au preferat sa calatoreasca, aceasta tara adoptiva a oferit prosperitate si prietenie imigrantilor sai.
Acum cativa ani, Grecia era casa adoptiva a peste 200.000 de romani, dintre care doar 50.000 de romani, studiau, locuiau si lucrau cu contracte de munca in Grecia. Criza economica a acestei tari a transformat viata prospera a imigrantilor de nationaliatate romana intr-una caracterizata de nesiguranta, de nesiguranta zilei de maine. Lipsa locurilor de munca, situatie generata de criza economica a grecilor, a facut ca majoritatea imigrantilor cu cetatenie romana sa se intoarca acasa. Unii emigranti romani au preferat sa nu se intoarca pe meleagurile mioritice, ci in schimb, au ales sa plece spre tarile nordice.
Anual, peste un milion de romani au fost in vacantă in Grecia, dintre care aproximativ 650.000 prin intermediul agentiilor de turism, spune Dimitris Trifonopoulos, secretarul general al Organizatiei Nationale de Turism a Greciei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*