Stii cum trebuie sa iti ingrijesti cerceii cu pietre semipretioase?

Cerceii cu pietre semipretioase nu pot sa lipseasa din cutia de bijuterii a unei femei – sunt accesorii care nu se vor demoda niciodata, pe care e foarte usor sa le asortezi cu hainele tale si care se potrivesc la orice ocazie. Mai mult de atat, ii poti purta pentru a-ti pune in evidenta ochii sau pentru a inveseli o tinuta monotona.

Cand vezi o colectie intreaga de cercei cu pietre semipretioase e greu sa iti alegi perechea preferata, dar nu a spus nimeni ca trebuie sa te limitezi la o singura pereche, nu-i asa? Totusi, pe masura ce colectia ta personala de cercei creste, trebuie sa iei in calcul si felul in care ii depozitezi si ii cureti, asa incat acestia sa isi pastreze aspectul impecabil de-a lungul anilor.

In ceea ce priveste depozitarea cerceilor cu pietre, cea mai buna solutie sunt cutiile de bijuterii cu interior din catifea, care sunt si bine compartimentate. Asta deoarece unele pietre semipretioase sunt mai moi si mai predispuse la zgarieturi, deci o astfel de cutie le va proteja si le va impiedica sa intre in contact cu suprafete dure sau unele cu altele.

Tot din cauza ca pietrele semipretioase pot fi cu usurinta afectate de diverse substante chimice care sa le modifice aspectul sau culoarea, este important sa cunosti exact metoda prin care acestea pot fi curatate.

 

Pentru cele mai bune rezultate, urmeaza acesti pasi pentru curatarea cerceilor cu pietre:

  • Umple un bol de dimensiuni medii cu o cana de apa calda si 1/4 cana de amoniac
  • Pune cerceii cu pietre semipretioase in acest bol si lasa-i acolo timp de 20 minute
  • Umple un alt bol cu apa calda si adauga putin detergent de vase lichid
  • Asigura-te ca porti manusi cand scoti cerceii din primul bol, deoarece amoniacul iti poate ataca pielea
  • Scoate cerceii din primul bol si pune-i in cel de-al doilea
  • Misca putin apa, asa incat detergentul de vase sa faca spuma
  • Curata delicat cerceii cu o periuta de dinti moale, insistand la incheieturi si lipituri, pana cand acestia incep sa straluceasca
  • Limpezeste bine cerceii in apa calda si aseaza-i pe o bucata de material moale pana se usuca
  • Dupa ce s-au uscat, lustruieste cerceii cu acel material

Evident, este important ca cerceii sa fie de calitate si pietrele sa fie bine montate pe ei pentru ca acestia sa reziste in timp, de aceea iti recomand cerceii cu pietre semipretioase de la Metaphora!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*