Raportul de Sustenabilitate SIVECO Romania pentru 2016 a fost elaborat conform Standardelor Global Reporting Initiative (GRI)

Acordand pentru a doua oara consecutiv Materiality Disclosures Service organizational mark ( Marca de Materialitate ), GRI a validat in totalitate, in mod formal si oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandarile sale privind procesul de consultare al stakeholderilor si implicit cu Standardele GRI
Raportul de Sustenabilitate SIVECO pentru 2016
Raportul de Sustenabilitate SIVECO pentru 2016
Fiind prima companie privata din Romania care in urma cu 8 ani a publicat un Raport de Sustenabilitate, SIVECO Romania continua aceasta traditie prin realizarea Raportului de Sustenabilitate (2016) – Solutii inovatoare pentru o comunitate durabila .

In elaborarea sa, compania a utilizat pentru prima data Standardele GRI, identificand aspectele relevante pentru SIVECO, printr-un proces de consultare a stakeholderilor (partilor interesate).

Acesta este singurul raportul din sectorul IT din Romania elaborat in conformitate cu Standardele GRI, primele standarde la nivel global pentru raportarea impacturilor economice, sociale si de mediu.

Validand acest demers, GRI a acordat pentru a doua oara consecutiv Materiality Disclosures Service organizational mark (Marca de Materialitate), recunoscand in totalitate, in mod formal si oficial, conformitatea Raportului de Sustenabilitate SIVECO cu recomandarile sale privind procesul de consultare a stakeholderilor si, implicit, cu Standardele GRI.

Raportul comunica angajatilor, partenerilor, clientilor si tuturor partilor interesate (stakeholderilor) nivelul de performanta pe care SIVECO Romania l-a atins in anul 2016, modul in care aceasta contribuie la dezvoltarea economica a tarii, proiectele majore pe care le implementeaza in interesul comunitatii, precum si masurile derulate de companie pentru diminuarea amprentei de carbon.

„Suntem foarte onorati sa facem parte din GRI GOLD Community, sa ne asumam rolul de lider de sector in raportarea de sustenabilitate din Romania si sa continuam traditia de a impartasi cu toti stakeholderii nostri valoarea pe care o cream. Publicarea anuala a Raportului de Sustenabilitate reprezinta pentru noi cel mai transparent mijloc de comunicare. In cadrul acestuia, includem toate realizarile si provocarile anului precedent, precum si masurile pe care le-am implementat pentru a ne consolida si pentru a ne asigura o dezvoltare pe termen lung, prin minimizarea impactului negativ si maximizarea celui pozitiv produs de SIVECO in comunitate”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Pentru o gestionare eficienta a sustenabilitatii in cadrul companiei, SIVECO si-a stabilit o serie de obiective specifice care raspund atat prioritatilor proprii de dezvoltare, cat si celor nationale si globale in domeniul dezvoltarii durabile, in conformitate cu know-how-ul si competentele sale.

Pentru fiecare obiectiv specific, compania a identificat proiecte si masuri capabile sa-si alinieze strategia in conformitate cu asteptarile partilor interesate, sa-si evalueze capacitatea de a atinge obiectivele stabilite si sa identifice oportunitatile de afaceri din intregul proces.

De asemenea, raportul cuprinde 23 de teme materiale in congruenta cu obiectivele specifice, identificate in urma unui proces de consultare a partilor interesate, care a stabilit nivelul de importanta a fiecarei teme. In cadrul Raportului de Sustenabilitate este prezentat, pentru fiecare tema materiala, modul in care acestea sunt gestionate de catre SIVECO, masurile implementate pentru minimizarea impactului negativ si maximizarea celui pozitiv produs.

„Apreciem faptul ca SIVECO a decis sa pregateasca primul Raport de Sustenabilitate in conformitate cu Standardele GRI in parteneriat cu INNOVA Project Consulting. A fost o provocare pentru ambele companii, pe care ne bucuram ca am dus-o la bun sfarsit, iar azi ne putem lauda cu un Raport de Sustenabilitate, care este primul din sectorul IT din Romania si unul dintre putinele la nivel international care utilizeaza aceaste noi standarde globale”, spune Mihaela Croitoru, Managing Partner INNOVA Project Consulting.

Raportul de Sustenabilitate SIVECO pentru anul 2016 poate fi citit aici http://www.siveco.ro/sites/default/files/rss/2016/mobile/index.html#p=1.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*