Outdoor Team Building

Un team building este o ocazie perfecta pentru cei care vor sa capete cunostinte noi si sa-si dezvolte abilitatile de lucru in echipa in diferite cadre si conditii. Un outdoor team building reprezinta o serie de activitati structurate in programe , desfasurat intr-un mediu natural deosebit realizat cu scopul de dezvoltare intra si interpersonala.

Cei de la Vertical Adventure realizeaza astfel de team building-uri, pe perioade de 7 zile si in mare parte in natura. Aceste team building-uri urmaresc dezvoltarea participantilor pe mai multe planuri in special relatiile si lucrul intr-o echipa dar si dezvoltare personala prin capatarea de noi cunostinte ce tin de o iesire in natura si supravietuirea intr-un astfel de mediu.

Primul pas este reprezentat de stabilirea relatiilor si a prioritatilor intr-o echipa. Dupa aceea se vor crea scenariul si programul pe care participantii sa-l urmeze, program in care vor fi incluse diverse activitati mai mult sau mai putin dificile si care vor trebui sa fie realizate fie in echipa fie personal pentru a-i ajuta pe participanti sa-si atinga si sa-si intreaca limitele. Asadar scenariul reprezinta una din piesele de baza ale unui program de team building.

Cei de la Vertical Adventure ne sugereaza ca instrumentul de baza al unui team building este educatia experientiala, adica ceea ca vedem si ce facem noi insine sau in echipa in cadrul proiectului, acestea fiind cele mai bune metode de a ne insusi noi cunostinte. Totodata, reflexia este foarte importanta intr-un program de team building si se face prin “debriefing” , o discutie care ii ajuta pe participanti sa inteleaga experientele traite si sa fructifice rezultatele obtinute care ne pot ajuta sa aplicam ceea ce am acumulat in programul team building in viata de zi cu zi si sa ne schimbam modul de viata in mai bine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*