Citi Foundation si JA Europa aniverseaza 30 de ani de parteneriat in sprijinul educatiei antreprenoriale pentru tineri din Europa

JA Europa si Fundatia Citi colaboreaza pentru a dezvolta abilitatile antreprenoriale si a spori gradul de alfabetizare financiara a elevilor de liceu din 19 tari europene. In cadrul initiativei ”Pathways to Progress”, JA Europa si Citi Foundation vor instrui peste 48.000 de tineri (cu varste intre 15 si 18 ani), in anul scolar 2016-2017, prin programul JA Fii Antreprenor si prin Certificatul de Competente Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills PassTM ESP).
JA Europa si Citi Foundation aniverseaza 30 de ani de parteneriat in sprijinul educatiei antreprenoriale pentru tineri din Europa
Bucuresti, 9 februarie 2017 – JA Europa si Citi Foundation sarbatoresc 30 de ani de cooperare in scopul promovarii spiritului antreprenorial in Europa, la nivel de invatamant liceal si postliceal. Acest demers este realizat prin intermediul unui program de succes derulat de JA Europa – JA Fii Antreprenor –. Programul are la baza angajamentul global al Citi Foundation de a dezvolta antreprenoriatul in randul tinerilor prin intermediul initiativei Pathways to Progress. Acest program strategic dezvolta in randul elevilor abilitati esentiale pentru o tranzitie de succes de la viata scolara la ceaprofesionala, in concordanta cu mediul economic actual.

Noua agenda pentru competente in Europa recunoaste importanta parteneriatelor precum cel dintre JA Europa si Citi Foundation si impactul pozitiv pe care acestea il au asupra societatii. Cooperarea dintre JA Europa si Citi Foundation s-a imbunatatit de la an la an, asa incat in 2016, programul JA Fii Antreprenor a sprijinit 300.000 de studenti in toata Europa, inregistrand o crestere cu 14% fata de anul precedent.

In 2017, Citi Foundation va extinde aria de aplicare a activitatilor sale si va continua sa implice angajatii Citi in activitati de voluntariat. In acest an, un numar de peste 200 de voluntari vor investi o parte din timpul lor liber in activitati educationale pentru tineri derulate impreuna cu JA Europa. Citi va fi, de asemenea, sponsorul principal al competitiei europene a JA ”Compania Anului 2017” si al ”Summit-ului de Educatie Antreprenoriala”, care va avea loc in perioada 11-12 iulie, la Bruxelles.

Rachael Barber, Head of Community Development pentru regiunea EMEA la Citi, declara: „Timp de peste 30 de ani, parteneriatul nostru cu JA Europa a sprijinit sute de mii de tineri sa inteleaga de ce au nevoie pentru a intemeia si a face sa functioneze o afacere proprie. Prin initiativa Citi Foundation ”Pathways to Progress”, dorim sa ne concentram eforturile pentru a-i invata pe tineri cum sa aiba succes in economia de astazi. Ne dorim continuarea parteneriatului cu JA Europa, scopul nostru comun fiind acela de a sprijini tinerii din Europa sa-si contureze un viitor economic prosper.“

„Somajul in randul tinerilor reprezinta o preocupare majora in Europa. Prin urmare, este important sa-i invatam pe acestia sa-si dezvolte o gandire antreprenoriala, pentru a putea preintampina aceasta problema. Prin faptul ca au determinat mediul de business si pe cel educational sa actioneze in comun pentru a sprijini programele propuse, JA Europa si Citi Foundation au contribuit activ la combaterea somajului in randul tinerilor si la micsorarea decalajului de competente din Europa, oferindu-le tinerilor abilitatile de care acestia au nevoie pentru a accesa piata muncii.“, a declarat Caroline Jenner, CEO JA Europa.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. In prezent, 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Despre Citi

Citi, una dintre cele mai importante companii globale de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 160 de tari din lume. Citi furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare pentru persoane fizice, activitati bancare si de investitii pentru companii, garantii bancare si managementul averilor.

Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Despre Citi Foundation

Misiunea Citi Foundation este de a sprijini progresul economic si de a imbunatati nivelul de trai in comunitatile din intreaga lume. Citi Foundation depune eforturi sustinute pentru a spori incluziunea financiara, pentru a facilita accesul tinerilor la oportunitati profesionale si pentru a dezvolta zonele urbane. Printr-o abordare denumita „mai mult decat filantropie”, Citi Foundation valorifica experienta Citi si a angajatilor acesteia pentru a-si indeplini misiunea, promovand leadershipul si inovatia. Informatii suplimentare sunt disponibile la www.citifoundation.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*